Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич у вишиванці (фото)

Славутич у вишиванці (фото) фото

Міжнародний день вишиванки у Славутичі розпочався з традиційного розфарбовування рушника на Центральній площі міста. Потому патріотично налаштовані славутичани перемістилися у міський парк і долучилися до благодійної акції «Вишиванка – одяг вільних».

Серед великої кількості різноманітних мистецьких виробів, було чимало оберегів, виробів з тканини, ниток, глини, дерева, та іншого матеріалу. Славутицькі господині приготували для відвідувачів багато всяких смаколиків.

Окрім цього, усі охочі могли покуштувати національну українську страву – борщ «зі смаком Перемоги», що зварили  Ліна Ентальцева, Наталія Янішина та Уляна Шевченко.

Також у парку були облаштовані фотозони, які прикрашали не тільки квіти, патріотичні й жартівливі інсталяції, а ще й колекція українських нарядів, яку представив Славутицький краєзнавчий музей. До речі, працівники музею також вдяглися в національні костюми, що входили до складу української експозиції. І це викликало багато приємних відгуків славутичан. Костюмам чимало років, але вони виглядають красиво і сучасно.

У центральному парку Славутича також відбувся святковий концерт, який розпочався з виконання гімну України колективом сопілкарів, учнів Дитячої школи мистецтв, під керівництвом Анатолія Навари. Кожну пісню, яка виконувалася під час виступу, славутичани дружньо підспівували і підтримували оплесками.

На завершення свята відбулося дефіле учасників благодійної акції. І це було неперевершено. Адже кожна вишиванка – це шедевр. І, безумовно, не тільки гарний одяг, а й одяг вільних. Наша гордість!

Протягом низки заходів, що відбувалася у Славутичі до Міжнародного дня вишиванки, присутні зібрали кошти - 44 660 грн, які будуть використані для потреб бійців ЗСУ з міста Славутича.

Разом ми сила! І це ще раз довели славутичани, зібравшись цього дня для відзначення національного свята всіх українців.

 Славутич – це Україна! Наближаємо перемогу з любов’ю в серці!

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: