Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Паломництво до Канева

7 березня 2015 р. вірні громад УГКЦ з Київської архиєпархії звершили паломництво до могили великого батька і пророка українського народу Тараса Шевченка. Щитом паломництва була Божественна Архиєрейська Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав, патріарх УГКЦ разом з численними священиками Київської архиєпархії , до якої належить також і Славутич.

 
7 березня 2015 р. вірні громад УГКЦ з Київської архиєпархії звершили паломництво до могили великого батька і пророка українського народу Тараса Григоровича Шевченка

Щитом паломництва була Божественна Архиєрейська Літургія, яку о 12:00 очолив Блаженніший Святослав, патріарх УГКЦ разом з численними священиками Київської архиєпархії , до якої належить також і Славутич.
Під Час Проповіді Глава УГКЦ пригадав ціль паломництва до цього місця: « Молимось у цій козацькій церкві для того щоб цієї поминальної суботи … пом’янути нашого Тараса, якого ми називаємо пророком Українського народу, для того щоб тут разом з ним бути, щоби набратися його мудрості, його сили, його духа. Ми сьогодні прийшли у цю прощу для того щоб завершити оцей ювілейний рік святкування двохсотліття з дня його народження. Рік який можливо був дуже не простим для нас. Ми розпочали цей рік разом з усіма главами Церков і конфесій України на Майдані, на Майдані, який ще стояв в барикадах, який був опалений недавніми слідами протистояння, порошений кров’ю героїв Небесної сотні. Ми тоді слухали Тараса… За цей рік як багато всього сталося в нашому житті, в житті нашого народу і нашої держави…?! І ми сьогодні приїхали сюди, тут де спочиває наш Кобзар, для того щоби знову його почути…» – закликав Блаженніший, та на завершення пригадав два вірші Шевченка «Не завидуй» та «Розрита могила» Після чого запала коротка тиша, яка була виразом глибокої пошани до почутого слова.

Цей день також увійшов в історію славного Канева, посадженням першого дерева на алеї єдності. Алеї єдності між християнами, алеї єдності між українцями, тої алеї єдності про яку співаємо щораз коли молимося за Україну «Боже Великий Єдиний», в єдності наша сила!

Опісля біля пам’ятника Шевченку відбулась заупокійна панахида, в часі, якої усі присутні благали Милостивого Бога про вічний відпочинок для великого митця українського народу. На знак пошани до великого сина України відбулась церемонія принесення квітів до підніжжя могили.

Варто підкреслити, що паломники внесли великий вклад в розвиток культури українського народу та збагатили свої знання ставши учасниками екскурсій музеєм, які провадили умілі та знамениті історики цього місця.

Цей день назавжди увійшов в історію Канева, а приклад паломників, які молились за душу Шевченка, за кращу долю України, можна з певністю подавати до наслідування багатьом українцям. Щоб могли сповнитись слова великого поета та пророка українського народу: «Чужого научайтесь, але і свого не цурайтесь».

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: