Завантаження ...
Новобудови Києва

У Славутичі стартував новий проєкт "У міста є я"

У Славутичі стартував новий проєкт "У міста є я" фото

Програма націлена на школярів 3-4 класу, та дає змогу приміряти різні ролі та професії, розробити власні рішення для покращення життя міста.

Пілотним учасником програми вже стала Славутицька школа №2

"Так, сьогодні учасники проєкту, вже вдруге, зустрілися з міським головою Юрієм Фомічевим, разом з працівниками відділу молоді та спорту завітали до деяких відділів виконавчого комітету, аби більше дізнатися про їх роботу, а на завершення курсу діти представлять власні напрацювання щодо покращення Славутича та життя в ньому", - повідомили в "Управлінні освіти і науки".

Нагадаємо, навчальну програму «У міста є я. Версія Славутич» (така повна назва програми, що реалізується у нашому місті), буде проводитись у формі гри, на основі книги Ірини Озимок «У міста є я».

«Хто найголовніший в місті? Мер? Депутати? Поліція? Можливо, рятувальники? Чи військові? Адже кордон з агресором поряд! А може це комунальні служби? Бо всі послуги для нас надають саме ці люди! А можливо, це лікарі? Ми ж хворіємо і нас треба лікувати, можливо вчителі – бо вони навчають наших дітей? На моє переконання, головні в суспільстві – ДІТИ! Адже заради їх щасливого і комфортного життя ми найбільше готові розвивати блага сучасної цивілізації: медицина, освіта, системи житєзабезпечення наших міст, охорона, правопорядок, безпека та вся система управління цим речами, як все влаштовано і як це працює? Ось саме про це наш новий, спільний проект з Іриною Озимок - «У міста є я», - зазначив міський голова Юрій Фомічев.

Розробники програми – Iryna Ozymok та ГО Ефект дитини – адаптували завдання до реального життя Славутича, аби юні жителі відчули та зрозуміли, як можуть взяти участь у міських процесах та долучитися до якісних змін власної громади.

Читайте також: У міста є я. Версія Славутич

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: