Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицькі фахівці продовжують співпрацю з психоневрологічною лікарнею

Славутицькі фахівці продовжують співпрацю з психоневрологічною лікарнею фото

Фахівці Славутицького соціально-психологічного центру продовжують співпрацю з Чернігівською обласною психоневрологічною лікарнею.

Цього разу фахівцями Соціально-психологічного центру м. Славутич були проведені практичні тренінги, спрямовані на окреслення особистісних кордонів військовослужбовців, запропоновані методи відстоювання меж у відносинах з різними людьми, розібрані важливі техніки, які допоможуть бійцям подолати негативні емоції – злість, агресію, гнів.

Також була проведена робота юрисконсульта Центру щодо надання індивідуальних консультацій з юридичних питань.

Під час заходу бійці активно включалися у роботу та отримали необхідну інформацію, яку вони можуть застосовувати як у бойових умовах, так і у цивільному житті.

Кілька порад від психологів Соціально-психологічний центр м.Славутич, як підтримати військовослужбовця.

Не бути байдужими. Не можна проявляти байдужість, якщо раптом на вулиці до вас підійшов військовослужбовець з проханням поговорити. У такій ситуації може увімкнутися механізм реакції уникання та захисту, захочеться сховатися від проблеми. Це нормально. Але бажання необхідно пересилити. Тому, якщо у вас є час, виділіть кілька хвилин для розмови. Уточніть що сталося і дайте людині висловитися, не перебиваючи.

Не говорити що-небудь. Слухати військовослужбовця може бути морально важко. Особливо, якщо людина говорить з емоціями про пережите. Але не вдавайте байдужість і в жодному випадку не говоріть загальні фрази на кшталт «все буде добре». Іноді достатньо максимально уважно вислухати співрозмовника і запитати як можна допомогти.

 Дати підтримку. Людина, яка звертається до вас за допомогою, бо їй погано, очевидно, очікує на підтримку. Можливо, вона хоче почути слова втіхи або просто хоче обіймів – дайте це їй.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: