Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі встановили першу в Україні станцію моніторингу радіаційного фону

У Славутичі встановили першу в Україні станцію моніторингу радіаційного фону фото

Станція моніторингу радіаційного фону Ramesis, розроблена Національним інститутом радіаційного захисту Чехії (SURO), почала роботу в місті Славутичі.

Станція встановлена Інститутом проблем безпеки атомних електростанцій НАН України, за сприяння Агентства регіонального розвитку м.Славутич. Про це підприємство повідомило на своїй сторінці у facebook.

Символічно, що перша станція від чеських науковців, яка запрацювала в Україні, буде допомагати збирати дані українським науковцям.

Станція моніторингу Ramesis забезпечує безперервний моніторинг радіаційного фону шляхом вимірювання потужності дози гамма-випромінювання в діапазоні від десятків нЗв/год до десятків мЗв/год, охоплюючи як моніторинг природного фону в нашій місцевості, так і значно потужніші дози опромінення, що виникають у випадку надзвичайної ситуації.

Наразі це єдина станція радіаційного фону в місті Славутич, яка працює, й усі показники якої доступні публічно. Ви можете відстежувати дані з цієї станції на карті радіаційного фону SaveEcoBot та на мапі наших друзів та партнерів Windy.com. А також усі показники автоматично передаються в систему ЕкоЗагроза – офіційний ресурс Міндовкілля, в ДСНС, ДІЯР, РНБО, та міжнародним партнерам.

ГО SaveDnipro дякує за співпрацю SURO, Інституту проблем безпеки атомних електростанцій та КП "Агентство регіонального розвитку" м. Славутича.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: