Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вимикалася лінія живлення ЧАЕС: знеструмлення відбулось через російську атаку на Львів, - Міненерго

Вимикалася лінія живлення ЧАЕС: знеструмлення відбулось через російську атаку на Львів, - Міненерго фото

Через пошкодження вимикалася лінія живлення Чорнобильської АЕС, є знеструмлення через нічну атаку російських військ на Львів. В аварійний ремонт виведено два блоки на електростанціях.

Про це повідомили у вівторок у Міненерго та НЕК "Укренерго", пише УНН.

Виробництво і споживання електроенергії

За даними Укренерго, у понеділок, 14 серпня, максимум споживання збільшився одразу на 7% у порівнянні з показником неділі, 13 серпня, та на 2,4% у порівняні з попереднім робочим днем 11 серпня. "Причина – початок робочого тижня, повернення спеки та майже одночасне включення кондиціонерів по всій країні. Таке стрімке зростання споживання сильно перевантажує енергосистему", - зауважили у компанії.

При цьому, як вказано, в аварійний ремонт виведено два блоки на електростанціях, які взимку зазнали масованих ракетних ударів ворога. Загалом кількість блоків електростанцій в роботі обмежена.

Знеструмлення

За минулу добу тричі вимикалися основні лінії електропередачі НЕК «Укренерго».

У Львівській області через знеструмлення лінії 330 кВ без світла короткотерміново залишалися майже 290 тисяч абонентів. За даними Укренерго, було порушення правил безпеки водієм сільгосптехніки біля лінії.

Як зазначили у Міненерго, через пошкодження вимикалася також лінія 330 кВ, яка живить Чорнобильську АЕС. Місце пошкодження виявили на території білорусі.

Через падіння дерева також вимикалася повітряна лінія 330 кВ у Київській області. За даними Укренерго, знеструмлень не було.

Окрім того, через пошкодження обладнання відключалася підстанція 220 кВ в Івано-Франківській області.

Внаслідок нічного ворожого ракетного обстрілу у Львові відключено три лінії 0,4 кВ, які живлять близько 100 абонентів. Проводиться додаткове обстеження мереж.

Через обстріли знеструмлено 403 населених пункти у ДонецькійХарківськийЗапорізькійСумськійХерсонськійЛуганській та Чернігівській областях. 

У Донецькій та Харківській областях у результаті бойових дій пошкоджено газопроводи, що призвело до припинення газопостачання понад 100 приватних абонентів. Тривають ремонтні роботи.

У Херсоні після підриву Каховської ГЕС залишаються знеструмленими 11,3 тисячі споживачів. 

ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС, як повідомляється, стабільний. Наразі він становить 16,19 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, вказали у Міненерго.

Імпорт/експорт

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 5 500,00 МВт-год. Експорт відсутній, повідомили у міністерстві.

За даними Укренерго, сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини, Польщі, Молдови упродовж всієї доби з максимальною потужністю в окремі години до 1048 МВт

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: