Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Тримайся, Чернігове! Славутич - з тобою! (фото, відео)

Тримайся, Чернігове! Славутич - з тобою! (фото, відео) фото

В суботу, 19 серпня, російські війська обстріляли центр сусіднього міста - Чернігова. Внаслідок удару балістичною ракетою Іскандер загинули семеро людей, ще 148 осіб поранено. Серед загиблих і поранених є діти.

Міський голова Славутича Юрій Фомічев звернувся до чернігівців зі щирими словами співчуття та підтримки.

"Чернігів. Стародавній і близький, місто-сусід, місто-друг. Ти почав оживати після жаху весни 22-го року. І знов підступність і ницість ворога завдає страждань. Жертви та руйнування. Самий центр.Щирі співчуття. Нестерпний біль обірваного життя.

Місто легенд, громада Чернігова - ви довели, що ви непереможні! Тримайтесь!Ми з вами!", - написав очільник Славутича у facebook.

На знак підтримки дружнього Чернігова 20 серпня у Славутичі оголошено Днем жалоби.

 

Зранку, 20 серпня, до місця трагедії - драмтеатру, люди почали приносити квіти та іграшки у пам'ять про жертв російського ракетного удару 19 серпня, що стався близько 11:30.

 
 

Станом на 12:00 20 серпня, за словами гендиректора другої міської лікарні Чернігова Владислава Кухаря, 156 людей звернулися за медичною допомогою після ракетного удару по центру Чернігова. В лікарнях міста залишається 41 людина, 15 осіб було прооперовано. Є тяжкі хворі. 115 людей вже отримали допомогу.

За даними глави Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса, наразі тривають роботи з розчищення у центрі міста після ракетної атаки, працює комунальна техніка. Крім того, триває обстеження будинків та установ, щоб оцінити збитки.

Пошкодження отримали понад 500 помешкань – це понад 60 будинків, які знаходилися поряд із місцем удару.

Глава МВС Ігор Клименко повідомив про завершення пошуково-рятувальної операції в Чернігові.

За оновленими даними поліції, станом на 19:30, загинуло семеро мирних людей, серед них – одна дитина. По медичну допомогу звернулися 144 поранених місцевих мешканців. З них 15 дітей та 15 поліцейських.

Станом на 18:20 внаслідок удару ракетою Іскандер по центру Чернігова загинули семеро людей, ще 128 людей звернулися за медичною допомогою. Переважно, це амбулаторна допомога, і люди пішли додому. Наразі 46 людей знаходяться в лікарнях.

Про це повідомив голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус в ефірі телемарафону Єдині новини.

За його словами, ударною хвилею та уламками пошкоджено понад 60 будинків – це більше 500 помешкань.

19-21 серпня в місті оголошено днями жалоби.

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що ворог вдарив ракетою по Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театру імені Тараса Шевченка.

– Чернігів. Суботній святковий ранок. Люди йшли з церкви з корзинками освячених яблук, – зазначив глава МВС Ігор Клименко.

Спочатку повідомлялося про п’ятьох загиблих і 37 травмованих людей, серед яких 11 дітей. Згодом у міськраді уточнили, що загиблих вже шестеро, і серед них є дитина.

Очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що померла шестирічна дитина. На місці патрульні намагалися надати їй допомогу, але, врятувати дитину не вдалося. Її мати перебуває у важкому стані.

Станом на 14:00 у Чернігові виявили тіло ще однієї жертви обстрілу РФ – це жінка. Тож кількість загиблих зросла до 7.

На той момент кількість поранених становила 90 осіб, з них 10 поліцейських і 12 дітей. Було госпіталізовано 25 людей.

Одна дитина, 12-річна дівчинка, перебуває у важкому стані. Її мали транспортувати реанімобілем до Києва.

Чернігівський обласний центр крові сьогодні відчинений. Хто має бажання, може допомогти пораненим.

Виконувач обов‘язків міського голови Чернігова, секретар міської ради Олександр Ломако уточнив, що ворог вдарив ракетою в район Красної площі та прилеглих вулиць. Це самісінький центр міста, де в обід гуляє багато людей, діти.

На місці працюють всі екстрені служби. Надається необхідна допомога, зокрема психологічна.

Ломако закликав жителів міста не ускладнювати рух спеціалізованої техніки та за можливості уникати центру.

Унаслідок атаки РФ відбулося руйнування даху драмтеатру, виникла пожежа. Крім того, пошкоджено вікна місцевої пожежно-рятувальної частини. Пожежа виникла і в магазині, її вже ліквідували.

Читайте також: Ракетний обстріл центру Чернігова: імена всіх семи загиблих, убитих російськими агресорами

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: