Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі триває Всесвітня кампанія "16 днів проти насильства"

У Славутичі триває Всесвітня кампанія "16 днів проти насильства" фото
Щороку, з 25 листопада до 10 грудня, в Україні, у тому числі й у Славутичі, проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства», з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
У Славутичі триває цілий цикл заходів стосовно теми запобігання насильству, які проводять спільно правоохоронці та фахівці Соціально-психологічного центру.
Так з учнями Славутицького ліцею «БезМеж» відбулася профілактична бесіда "Ми звільнимо світ від насильства" з інспектором сектору ювенальної превенції відділу превенції Вишгородського РУП ГУПН в Київській області, капітаном поліції Лілією Байовою та психологом Соціально-психологічного центру Ольгою Мельник. 



Інспектор розповіла дітям про поняття «насильство», «булінг» та «кібербулінг», про види та прояви насильства в сім’ї та ліцеї, попередила про можливі наслідки вчинення протиправних дій.
Психолог Ольга Мельник розповіла, як протидіяти булінгу, про дружні стосунки в класі, повагу до однокласників, педагогів, батьків. Учні з’ясовували, як подолати булінг разом та до кого звертатися за допомогою.





Як зазначають в Міністкрстві освіти та науки України, в умовах війни та переходу на здобуття освіти в дистанційній формі, зросла кількість ризиків насильства та експлуатації дітей в інтернеті. Для підвищення обізнаності учасників освітнього процесу рекомендуємо проводити інформаційно-просвітницькі та профілактичні заходи щодо запобігання насильству та експлуатації дітей особливо у цифровому просторі.



Загалом, фахівці виділяють чотири види насильства: фізичне, психологічне, економічне та сексуальне.
Домашнє насильство може бути спрямоване як на дружину, чоловіка чи дітей, так і на інших родичів — двоюрідних братів та сестер, бабусь та дідусів, колишнє подружжя, наречених, осіб, які спільно проживають однією сім’єю, опікунів та прийомних батьків.
Втім у жодному з випадків воно не є внутрішньосімейною справою чи особливостями родинного спілкування. Це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати.



Нагадуємо, якщо ти або твої друзі чи однокласники стали жертвами насилля чи булінгу, треба негайно звернутися за допомогою:
- до адміністрації школи,
-працівника ювенальної превенції чи поліцейського, якому ти довіряєш.
Зателефонуй!
- на Національну дитячу «гарячу лінію» - 0800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних) або 116 111 (безкоштовно з мобільних), або на спецлінію - 102.
- телефон довіри  Соціально-психологічного центру м.Славутич095 945 69 40067 850 91 16 (анонімно та конфіденційно). Графік роботи: з понеділка до п'ятниці, з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 18:00.







Фото: Ольга Мельник, зі сторінки Ліцею "БезМеж"

Читайте також: Стоп, кібербулінг! Славутицькі поліцейські і психологи провели профілактичні заняття для учнівської молоді (фото, відео)

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: