Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зимові питання меру: Чи буде ковзанка у Славутичі?

Зимові питання меру: Чи буде ковзанка у Славутичі? фото

12 грудня - у свіжому інтерв'ю для МедіаДому, мер міста Юрій Фомічев відповів на питання славутичан, щодо можливості влаштування ковзанки цією зимою.

Є запит на це від певної категорії людей. У нас є і діти й дорослі, які полюбляють в хокей пограти. Сьогодні погодні умови такі, що сенсу в цьому немає. Ми бачимо температурний режим плюси, плюси, плюси. Якщо ми побачимо стійкий холод, то можемо залити наш каток."- відповів на питання мер.

Як теплові насоси допоможуть у обладнанні ковзанки?

Мер розповів, що на міському басейні "Дельфін" вже встановлені теплові насоси, які, за словами фахівців, можуть допомогти в обладнанні ковзанки. Тепловий насос може працювати на тепло для басейну влітку, наприклад, коли в нас немає гарячої води. А взимку він може працювати на холод і підтримувати ковзанку.

Юрій Кирилович пообіцяв відпрацювати питання можливості підтримування ковзанки в плюсовий температурний період, але вже у майбутніх роках.

Тож може через рік, може через два, ми до цього прийдемо."

Проте, мер підкреслює, що немає гарантії, що все вдасться. Наявне обладнання, яке в теорії могло б підтримувати лід на ковзанці у плюсовій температурі, може потребувати перебудови, а це, за його словами, велике питання.

Тут не можу гарантувати, що все вдасться. Обладнання є, наскільки його можна буде переобладнати та скільки це буде коштувати — велике питання."

Кадр з інтерв'ю для МедіаДому. Youtube канал: SlavutichLIVE

У всьому винна погода

Мер також висловив розчарування в погодних умовах, визнаючи, що шансів на сніг до Нового року дуже мало:

Температурний режим, на жаль, не дозволяє нам зробити ковзанку, і є такі остороги, що і снігу ми можемо до Нового року вже не побачити. Хочеться мати цей настрій зимового свята для наших дітлахів, щоб вони в котловані могли використовувати гірку, але погода є погода. Ми не можемо керувати погодою.

Свою відповідь він закінчив словами, що все залежить від природи, а Олександр Демідов іронічно запропонував славутичанам, вже зараз, взяти сніг і покласти його в холодильник. Мабуть, на випадок якщо той, все ж таки розтане.

Не чіпай сніг у холодильнику, то на Новий Рік!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: