Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вирок суду: Справа вбивства Юрія Булата

Вирок суду: Справа вбивства Юрія Булата фото

21 липня 2019 року, у день виборів, у Славутичі стався шокуючий злочин. Троє чоловіків напали на колишнього військового Юрія Булата, жорстоко побили його та встромили ножа в сонну артерію.

8 лютого 2024 року відбулося засідання Вишгородського районного суду Київської області у справі №377/518/19 про вбивство Юрія Булата.

Обвинувачені - Є. Стаханов, А. Хачатрян і Д. Рибак.

Колегія суду ухвалила:

Стаханова Євгена визнати ВИННИМ у вчиненні кримінального правопорушення (частина 1, стаття 115, Кримінальний Кодекс України) та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком 10 років.

Розпочати відлік строку відбуття покарання з часу приведення вироку до виконання. Зарахувати Стаханову строк відбуття покарання з моменту його фактичного затримання та перебування під вартою, а саме з 21.07.2019 року по 19.05.2021 року.

Визнати Рибака Дмитра не винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, відповідно до звинувачення за пунктом 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Виправдати його через відсутність складу кримінального правопорушення. Скасувати запобіжний захід у вигляді застави у сумі 426 350 тисяч гривень.

Визнати Хачатряна Армана не винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, відповідно до звинувачення за пунктом 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Виправдати його через відсутність складу кримінального правопорушення. Скасувати запобіжний захід у вигляді застави у сумі 286 300 тисяч гривень.

Частково задовольнити цивільний позов Булат Антоніни Іванівни і Булата Віктора Володимировича. Стягнути зі Стаханова на користь позивників 1 мільйон гривень кожному відшкодуванням спричиненої моральної шкоди.

Стягнути зі Стаханова на користь Булат Антоніни Іванівни і Булата Віктора Володимировича 141 тисяч гривень відшкодуванням витрат на правову допомогу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: