Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Волю захисникам ЧАЕС: Славутичани на мирній акції у Чернігові

Волю захисникам ЧАЕС: Славутичани на мирній акції у Чернігові фото

Сьогодні, 24 лютого, коли виповнюється 2 роки великої війни, родичі військовополонених ЧАЕС організували мирну акцію в центрі Чернігова, виступаючи за повернення своїх близьких додому. 

Вікторія, одна з учасниць акції та член громадського об'єднання сімей військовополонених, поділилася з нами враженнями та метою цієї події.

У полоні у мене був брат, але на щастя, він вже повернувся під час обміну 24 листопада 2022 року. На даний час він перебуває на службі.  

Хто був організатором сьогоднішньої акції?

- Організаторами сьогоднішньої акції були рідні полонених захисників з ЧАЕС.

Як ви гадаєте, чи можуть подібні акції та громадський тиск вплинути на прискорення повернення вашого родича та інших полонених додому?

- Так, взагалі ми вважаємо, що подібні акції та громадський тиск може вплинути на прискорення повернення наших хлопців додому, тому що влада має слухати людей, чути їх для початку, і влада має робити все для людей, для громадян в першу чергу, для військових. Ми намагаємося всіляко привернути увагу не тільки громадськості, а й влади. І тому ми були б раді підтримці наших людей, нашої спільноти до цієї ситуації, до наших рідних і якомога більше розповідати про хлопців, тому що всі мають розуміти, що відбувається з ними у полоні та вимагати їх скорішого повернення.

Як ви думаєте, що може зробити громадськість та влада для прискорення процесу звільнення ваших близьких з полону?

- Я тільки можу порадити суспільство звертати на це увагу, не забувати про хлопців, про захисників, також допомагати рідним. І взагалі зараз більшість людей не пристосована до такого життя і не розуміє цього всього. Тому, я б радила людям хоча б почитати історії повернутих з полону хлопців, щоб суспільство розуміло що робити з полоненими, що про них потрібно знати і як їм допомогти у адаптації після повернення. Не будьте байдужими, розумійте їх рідних та намагайтесь хоча б трішки, допомагати їм, навіть розголосом. Розголос – це велика допомога. Репости та публікації справді допомагають, про хлопців треба пам’ятати! Стосовно влади, вона повинна розуміти, що наші захисники у полоні вже 2 роки і мабуть потрібно докласти максимальних зусиль для їх повернення. 

Безпосередньо влада впливає на обміни, на списки, які створюються. Тому ми дуже бажаємо, щоб влада нас почула!

Волю Захисникам ЧАЕС! Разом до кінця!

Дивіться відео з акції:

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: