Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Безбар'єрність у місті: Славутицькі діти не потрапили на змагання через відкритий люк на дорозі

Безбар'єрність у місті: Славутицькі діти не потрапили на змагання через відкритий люк на дорозі фото

Сьогодні у місті Славутич відбувся прикрий інцидент, який залишив багатьох батьків та дітей розчарованими та обуреними.

Дев'ятнадцять молодих спортсменів, готових представити своє місто на одному з найпрестижніших турнірів з дзюдо в Україні, залишилися поза змагальною ареною через несподівану перешкоду на своєму шляху.

Відкритий люк на дорозі, у Поліському кварталі став причиною аварії автобуса, який віз дітей на змагання. Ця подія викликала хвилю обурення серед місцевих жителів та породила запитання щодо безпеки та дорожньої інфраструктури міста.

Тукмачова Анастасія, мама одного з дітей, розповіла нам подробиці інциденту, який на щастя, обійшовся без жертв:

- Я не була в місті Славутичі в цей час, моя дитина знаходиться з бабусею. І відправляла та проводжала на змагання мою дитину, саме вона. – розповідає Анастасія, - Виїзд був запланований на 3:30 ранку біля Фоку «Чемпіон», де у нас відбувається навчально-тренувальний процес дзюдоїстів, які готувалися на цей турнір.

Фото: Колесо автобуса, Анастасія Тукмачова

Анастасія розповіла, що подія трапилась рано-рано вранці, коли діти під час закінчення повітряної тривоги, яка була вночі, планували одразу виїжджати на турнір. 19 славутицьких дітей мали показати свої сили на змаганнях.

- Діти готувалися, дві вікові групи, 2009-2010 роки, 2011-2012 роки народження. Це дуже сильний турнір, більше тисячі учасників, 7 татамі. А ще в дзюдо є така специфіка, що є вагові категорії, тож наші діти, мали тримати вагу, щоб потрапити саме до своєї вагової категорії. Дуже сильно готувались.

Близько 4 ранку, колесо автобуса, повного юних та сонних спортсменів, потрапляє у відкритий люк у Поліському кварталі. Через те, що на годиннику була ще фактично ніч, а поломка була досить серйозна, наші спортсмени опинилися в безвихідній ситуації. Вони планували вирушити на турнір з великими надіями та мріями про перемогу, але раптово зіткнулися з реальністю, де дорожні проблеми виявилися перешкодою на шляху до їхніх спортивних досягнень.

- Чесно скажу, коли я о 4 ранку телефонувала моєму синові й почула, як він плакав, моє серце розривалося на шматки. Звісно усі діти дуже засмутились, що вони не поїхали на турнір. Так, я розумію, не всі були б чемпіонами, але ж ми виховуємо сильних духом людей, тому спортивні змагання – це обов'язковий елемент навчально-тренувального процесу. Дуже шкода, що у нашому місті існує такий безлад…

Анастасія розповіла, що цей прикрий інцидент позбавив дітей можливості взяти участь у турнірі, та розчарував і розірвав плани та надії на успіх.

- Де ж господарі у нашому місті? Ми пишемо, що ми беремо нагороди, ми беремо участь у міжнародних конференціях, ми в Страсбурзі, в Брюсселі, і де завгодно, але чому така подія сталася? Я сама в минулому спортсмен, і просто розумію цих дітей, які не потрапили на цей турнір. Вони готувались не один день, навіть не один місяць. – ділиться своїми враженнями Анастасія, - На жаль, у Славутич ніхто не їде на змагання, бо ми розуміємо, що ми фактично прифронтове місто, і завдяки батькам та нашій власній ініціативі наші діти їдуть на змагання. Ми самі шукаємо можливість їх відправити, сплачуємо участь та займаймось пошуком транспорту. Звісно кошти не головне, а головне, те що діти не доїхали до змагань. Слава Богу, що всі живі-здорові. Але могло б бути по-іншому. І хто за це відповість? Добре, що це був автобус, добре, що це було колесо. Але якби це була людина чи дитина, яка йшла на той же автобус? Як таке може бути?

Фото з зали змагань, куди не потрапили наші діти

Анастасія поділилась відео, і зазначила що, потім цей люк оперативно закрили, а навколо нього видно свіжий асфальт, який судячи з усього, також недавно зробили.

- Це така дуже прикра ситуація. Я поки що, ще не була в Славутичі, я працюю в Києві, але я вже подала звернення до міської ради, з проханням пояснення цієї ситуації, мені відповіли, що дякують за звернення, доведемо до відома міського голови, тож подивимось, буде якась відповідь чи ні.

Редакція Славутич-ІНФО вдячна Анастасії за те, що вона поділилась з нами своєю думкою щодо цієї події. Ми щиро співчуваємо спортсменам та їхнім родинам у зв'язку з тим, що вони не змогли взяти участь у турнірі через непередбачені обставини.

Бажаємо їм всього найкращого, сил, витримки та перемог у майбутніх змаганнях.

Ми сподіваємось, що міська влада візьме цей інцидент на увагу і вживе необхідних заходів для вирішення проблеми з безпекою дорожнього руху в місті, щоб подібні ситуації більше не ставалися. Наші діти заслуговують на безпечне та комфортне середовище для розвитку та здійснення своїх спортивних мрій.

Фото: Анастасія Тукмачова

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: