Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Президент Зеленський розповів про проблеми Славутича та плани щодо їх рішення

Президент Зеленський розповів про проблеми Славутича та плани щодо їх рішення фото

Президент України Володимир Зеленський відвідав Чернігівську область, де взяв участь у великому інтерв’ю для телемарафону.

Він обговорював питання допомоги від партнерів, ситуацію на фронті, будівництво фортифікацій та необхідність заходів для ефективнішої протидії ворогу України. Під час інтерв'ю Володимир Зеленський звернув особливу увагу на наше місто Славутич.

Зокрема, президент висловив своє захоплення тим, як місто пережило час окупації та як славутичани боролись за свою свободу та давали опір російським загарбникам.

"Ми сьогодні з вами на Чернігівщині, а тут є, наприклад місто Славутич. А ви знаєте, що воно було окуповано, знаєте, як люди виходили, як люди боролись, що там відбувалось?" -  запитав в інтерв'ю Володимир Зеленський 

У контексті розмови про необхідність фінансової допомоги від партнерів, президент розповів про одну з найбільших нині проблем нашого міста. Сполучення між Славутичем і ЧАЕС, а саме транспортування персоналу на робочі місця. 

"А вони, (славутичани) більшість їх, працювали на Чорнобильській атомній станції колись і зараз працюють і вони їздили через Білорусь на роботу. Так, так, і є, через Білорусь на роботу, а сьогодні вони їдуть на роботу 3,5-4 години, все це об'їжджають, вони це об'їжджають тому що там немає у нас наприклад мостового переходу."

Він підкреслив, що наразі є суттєва необхідність будівництва мостового переходу через Дніпро. Це важливо для забезпечення комфорту мешканців та розвитку нашого регіону.

Президент наголосив, що пріоритетом витрат держави є зброя, але є такі випадки, як у Славутичі, або Каховці, де після підриву водосховища люди залишаються без питної води, коли будувати та відновлювати треба тут і зараз.

"Хтось каже після війни, але ось такі випадки я привів як приклад Славутич або Каховка їх треба будувати. Так пріоритет зброя, але треба будувати і коли ми кажемо що у нас сьогодні в бюджеті гроші є тільки на зброю, нам треба зробити кілька фундаментальних робіт".

Джерело: Youtube канал:  Офіс Президента України. Інтервʼю Володимира Зеленського телемарафону «Єдині новини»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: