Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Розвиток інклюзивного суспільства: тренінг у соціально-психологічному центрі Славутича

Розвиток інклюзивного суспільства: тренінг у соціально-психологічному центрі Славутича фото

16 квітня у Соціально-психологічному Центрі міста Славутич відбувся тренінг за підтримки Данської ради у справах біженців (DRC).

Цей тренінг був організований для працівників центру, ЦСССДМ (Центр соціальних служб для дітей та молоді), центру реабілітації "Благодар" та працівників, які працюють у соціальній сфері Любецької громади. Захід тривав 3 години й був присвячений темі інклюзії.

Під час зустрічі були обговорені теми, які є табу для людей з інвалідністю та теми, які варто враховувати при проєктуванні різних заходів пов'язаних із людьми з інвалідністю, або які просто відрізняються від більшості. Розвиток толерантного та розвинутого суспільства вимагає підвищеної уваги до питань інклюзії, оскільки це відображає рівень розвитку та знань кожної особи в суспільстві. Лише через розвиток суспільства можлива інклюзія в соціумі.

Включення осіб з інвалідністю в соціум ґрунтується на принципах справедливості та захисту прав людини. Кожна людина, незалежно від свого фізичного або психічного стану, має право на повноцінне життя, забезпечення освітою, працею та доступом до всіх аспектів життя в суспільстві. Це допомагає забезпечити рівні можливості для всіх громадян.

Також в місті плануються ще такі заходи для учнів та вчителів  Славутича.

Фото: Соціально-психологічний центр м.Славутич

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: