Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вшанування Героїв-Чорнобильців: Як учні Славутича відзначали міжнародний день пам'яті

Вшанування Героїв-Чорнобильців: Як учні Славутича відзначали міжнародний день пам'яті фото

Управління освіти і науки Славутицької міської ради повідомляє про проведення ряду заходів у закладах загальної середньої освіти з нагоди Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу.

З 18 по 26 квітня 2024 року учні вшановували пам’ять героїв-чорнобильців. Під час цих заходів діти знайомилися з історією Чорнобильської катастрофи та виявляли повагу до тих, хто ризикував своїм життям і здоров’ям для порятунку інших.

У рамках цих заходів заплановано різноманітні активності у різних навчальних закладах міста. Учні Славутицького ЗЗСО № 1 братимуть участь у майстер-класі з виготовлення оригамі троянди "Квітка відродження — біла троянда" та обговоренні серіалу "Чорнобиль". Учні 10 класу відвідали краєзнавчий музей міста, де провели виховну годину "Чорнобиль — трагедія, подвиг, пам'ять". Також були проведені уроки англійської мови для учнів 9 та 11 класів з обговоренням причин катастрофи та її наслідків.

У Славутицькій гімназії "Крокус" заплановано урок-спогад "Мій біль — Чорнобиль", веб-подорож "І лине Чорнобильський дзвін...", а також покладання квітів до пам'ятника героям Чорнобиля. У Славутицькому ЗЗСО № 3 будуть проведені майстер-класи з виготовлення оригамі троянди "Квітка Відродження", інформаційне радіо та тематичні класні години.

Також, в рамках участі у челенджі #ЗахистимоВідродимо, учні всіх навчальних закладів братимуть участь у майстер-класах з виготовлення троянд "Квітка Відродження". Десятикласники також відвідали експозицію "Дзвони Чорнобиля" у краєзнавчому музеї міста.

Пам'ятаючи трагічні події Чорнобиля, ми вшановуємо пам'ять тих, хто виявив мужність і самовідданість у боротьбі з наслідками аварії. Цей день — нагадування про важливість обережного ставлення до ядерної енергії та пам'ять про тих, хто став жертвою найбільшої техногенної катастрофи в історії.

Вшанування Героїв-Чорнобильців: Як учні Славутича відзначали міжнародний день пам'яті фото №1
Вшанування Героїв-Чорнобильців: Як учні Славутича відзначали міжнародний день пам'яті фото №2
Вшанування Героїв-Чорнобильців: Як учні Славутича відзначали міжнародний день пам'яті фото №3
Вшанування Героїв-Чорнобильців: Як учні Славутича відзначали міжнародний день пам'яті фото №4
Вшанування Героїв-Чорнобильців: Як учні Славутича відзначали міжнародний день пам'яті фото №5
Вшанування Героїв-Чорнобильців: Як учні Славутича відзначали міжнародний день пам'яті фото №6
Вшанування Героїв-Чорнобильців: Як учні Славутича відзначали міжнародний день пам'яті фото №7

Фото: Facebook: Управління освіти і науки Славутицької міської ради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: