Завантаження ...
Новобудови Києва

Засідання виконавчого комітету міста Славутича: пріоритети та рішення

 Засідання виконавчого комітету міста Славутича: пріоритети та рішення фото

30 квітня, відбулося засідання виконавчого комітету міста Славутича.

Під час зустрічі міський голова ділився інформацією про візит Президента України Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської до міста.

На зустрічі також було згадано, що 26 квітня Президент України відзначив учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та зустрівся з родинами військовополонених нацгвардійців. Перша леді Олена Зеленська провела нараду у Славутицькій міській раді та відвідала Інклюзивно-ресурсний центр, підкресливши важливість добробуту людей навіть у часи війни.

Особливу увагу приділили трьом ключовим дорученням Президента.

Перше – покращення логістики, зокрема планується відремонтувати дорогу Славутич-Чернігів та змінити розклад електропотягів для зручності місцевих жителів.

«Укрзалізниця має працювати для людей, повинен з’явитися маршрут Київ-Славутич-Київ. З 14 травня сподіваємось, отримати зміни у розладі  електропотягів Славутич-Чернігів-Славутич, який буде зручний для працівників, які працюють у місті. Планується відремонтувати дорогу Славутич-Чернігів та від Києва до Чорнобильської зони». - Юрій Фомічев

Друге доручення стосується охорони здоров'я, зокрема розглядається можливість прийняття Славутицької міської лікарні у державну власність.

«Масштабне питання для нас. Забезпечення якісних медичних послуг для ліквідаторів, чорнобильців, славутичан – пріоритетне завдання. Не перший рік допомагаємо нашій лікарні «виживати», дофінансовуємо за кошти місцевого бюджету: заробітну плату, утримуємо саму будівлю, матеріально-технічну базу. Пакети НСЗУ не дають можливості утримувати повною мірою нашу лікарню. Про це доповів Президенту, на що Міністр охорони здоров'я отримав доручення: «Розглянути можливість про прийняття Славутицької міської лікарні у державну власність, на баланс Міністерства охорони здоров'я».  - мер міста

І третє – покращення умов у навчальних закладах.

«Коштом обласного бюджету відремонтувати укриття у закладах освіти, привести їх до відповідності сучасним вимогам: якісне провітрювання, безбар'єрний доступ, естетичний вигляд. Наші діти використовують укриття і вони мають бути комфортними та якісними».

Деякі питання порядку денного також були розглянуті та вирішені, зокрема закріплення територій обслуговування за школами міста та зміни до Програми будівництва інфраструктури на 2024 рік.

Це засідання стало важливим кроком для розвитку міста та покращення життя його мешканців.

Фото: Славутицька міська рада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: