У Чорнобильській зоні на міні підірвався дикий кінь Пржевальського

У межах зони відчуження ЧАЕС, яка перебувала під окупацією, відбувся мінний вибух, в результаті чого загинув кінь Пржевальського, про це повідомили у Державній прикордонній службі.

У межах зони відчуження ЧАЕС, яка перебувала під окупацією, відбувся мінний вибух, в результаті чого загинув кінь Пржевальського, про це повідомили у Державній прикордонній службі.

Задокументовано, що на міні підірвався саме цей червонокнижний кінь, що є видом, який вважається зниклим у природі. Це єдиний представник ряду конеподібних у дикій фауні України.

Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник також прокоментував трагедію, зазначивши, що ця подія є важкою та трагічною, особливо з огляду на те, що копитні тварини, які піддаються підриву на мінах, залишених російськими окупантами, входять до червоної книги.

Зазначається, що Чорнобильський заповідник є єдиним місцем у світі, де коні перебувають у дикій природі без жодних загороджень та поруч з іншими дикими тваринами. Досі популяція цих коней зростає, але війна призвела до того, що тварини гинуть через міни, залишені на території.

Важка й трагічна тема – загибель тварин, особливо копитних, які підриваються на мінах, залишених російськими окупантами.
Чорнобильський заповідник – єдине місце у світі, де пржевальці перебувають у дикій природі без жодних загороджень та поруч з іншими дикими тваринами.
Досі популяція дикого коня тут потроху зростала. Якась їх частина переходила на територію Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника (Білорусь).
Однак війна «наслідила» жорстко. Скільки ще загине тварин, вага яких достатня, аби спричинити вибух залишених боєприпасів, невідомо.
І це на території, де вже більше двох років не ведуться активні бойові дії. Важко уявити втрати світу природи в «гарячих точках»…. - прокоментували трагедію на сторінці Заповідника

Фото: Facebook: Сергія Жили зі сторінки Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: