Завантаження ...
Новобудови Києва

Геноцид 21 сторіччя: Українські військові після російського полону

Геноцид 21 сторіччя: Українські військові після російського полону фото

Фотографи Костянтин і Влада Ліберови опублікували шокуючі фотографії українських військових, які повернулися з російського полону.

Знімки були зроблені у реабілітаційному центрі та опубліковані з дозволу самих захисників.

Деякі з цих фотографій Ліберови передали на Саміт миру у Швейцарії, де обговорювали обміни військовополонених. 

Геноцид 21 сторіччя: Українські військові після російського полону фото №1
Геноцид 21 сторіччя: Українські військові після російського полону фото №2
Геноцид 21 сторіччя: Українські військові після російського полону фото №3
Геноцид 21 сторіччя: Українські військові після російського полону фото №4
Геноцид 21 сторіччя: Українські військові після російського полону фото №5
Геноцид 21 сторіччя: Українські військові після російського полону фото №6
Геноцид 21 сторіччя: Українські військові після російського полону фото №7
Геноцид 21 сторіччя: Українські військові після російського полону фото №8
Геноцид 21 сторіччя: Українські військові після російського полону фото №9

Фотографи прокоментували зйомку на своїй сторінці в Instagram:

"На цих фото - українські військові після російського полону. Це була найважча наша зйомка за останні півроку. Після зустрічі та спілкування з хлопцями - ми тиждень не могли оговтатись від того, що побачили та почули.

Ці кадри ми публікуємо з дозволу самих хлопців. Пам'ятаю, як один з них сказав мені: ми маємо зробити все, щоб таке ніколи не повторилось знову, з іншими.

Але все повторюється, кожного дня. Ще безліч наших людей залишаються в російському полоні. І цьому немає кінця.

Частина з цих фотографій поїхала до Швейцарії на Саміт миру, на якому підіймалось питання обміну всіх на всіх. Сподіваємось, ці документальні портрети тих, хто пройшов через найстрашніше пекло, посприяють наших партнерів діяти рішуче, принаймні в цьому питанні.

Ми не можемо переказувати те, що почули від хлопців. Але ці фотографії говорять самі за себе. І це при тому, що до моменту нашої зустрічі за тиждень вдома хлопці набрали по 10 кг ваги. Щоб усвідомити, що це таке, втратити по 40-50 кг ваги (а саме стільки вони втратили за час полону) - подивіться на знімки, де хлопці показують свої фотографії напередодні полону.

Але що важливо - їх не вдалося зламати. І це повторював кожен з них: мене не зламали. Ми спілкувалися з лікарями в реабілітаційному центрі, де перебували хлопці на час нашої зустрічі. З їх слів, більшість тих, хто пройшов полон, накриває з часом. Перші ж тижні на рідній землі - це стан ейфорії від усвідомлення, що вони вижили. На такий випадок, окрім дійсно фахових реабілітологів з неймовірно людяним ставленням до хлопців, з ними працюють ще й професійні психологи.

Вже багато разів було сказано, але повторимо тут ще один раз. Двадцять перше сторіччя, центр Європи, вік надсучасних технологій та штучного інтелекту. І просто тут і зараз відбувається найбільший геноцид з часів другої світової. Ці фото — тому підтвердження."

89‬ нацгвардійців, які боронили Чорнобильську атомну електростанцію, вже третій рік перебувають у ворожому полоні у справжньому пеклі. ВОЛЮ ЗАХИСНИКАМ ЧАЕС! Разом та до кінця!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: