Завантаження ...
Новобудови Києва

Пам'яті Героя: загинув славутичанин Валерій Листовничий

Пам'яті Героя: загинув славутичанин Валерій Листовничий фото

Славутичанин Валерій Листовничий, який народився 16 травня 1987 року в селі Здвижівка Бородянського району Київської області, загинув, захищаючи Україну.

Його дитинство та юність пройшли у Славутичі, де він навчався у школі №3.

Після закінчення Чернігівського радіомеханічного технікуму, де здобув кваліфікацію техніка-електроніка, Валерій працював на підприємствах Чорнобильської зони відчуження. У 2010 році він здобув базову вищу освіту у Чернігівському державному інституті економіки і управління, отримавши кваліфікацію бакалавра з менеджменту. До початку повномасштабного вторгнення Валерій працював провідним інженером з радіаційної безпеки на Державному спеціалізованому підприємстві «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами».

У 2017 році Валерій одружився, а у 2018 році народився його син Максим. З початком повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року він приєднався до лав ТРО Чернігова. Під час служби Валерій навчався на оператора БПЛА, згодом став інструктором БПЛА. Він до останнього подиху воював за незалежність України та вірив у її перемогу.

Захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України, сержант Збройних сил України Валерій Листовничий загинув 9 липня 2024 року в Сумській області поблизу міста Ямпіль.

Прощання з Валерієм відбудеться 13 липня у Чернігові. Щирі співчуття матері Світлані Михайлівні, рідним, близьким, друзям, колегам та побратимам.

Нехай світла пам'ять про Захисника буде сильнішою за смерть і назавжди залишиться у серцях тих, хто знав, любив і шанував його. Вічна слава і пам'ять Герою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: