Завантаження ...
Новобудови Києва

Скільки коштує придбати дачу біля Славутича: огляд цін та пропозицій

Скільки коштує придбати дачу біля Славутича: огляд цін та пропозицій фото

Літо у самому розпалі і саме з цим пов'язаний ріст інтересу до придбання дач біля Славутича. 

Попри те, що наше місто розташоване в лісовій зоні, і такі бажані розваги, як барбекю на природі, доступні нам щодня, багато славутичан все ж таки активно шукають можливості придбати дачу.

Про великий попит на придбання заміських будинків свідчить не лише зростання кількості оголошень "куплю дачу" у місцевих групах, а й загальна ситуація з електропостачанням, яка змушує задуматися про альтернативні варіанти.

Так-так, думка про свій будиночок з пічкою та городик з кабачками вже не здається такою божевільною у нинішніх реаліях, навіть, якщо тобі лише 20.

Відключення електроенергії та прогнози експертів передбачають нам важку зиму. Неочікувано еге ж? Деякі депутати прямо заявляють, що людям варто мати місце з альтернативним опаленням. Тож у таких умовах дача для українців стає не просто розвагою, а необхідністю для багатьох родин.

Актуальні пропозиції та ціни

Пошук оголошень на популярних сайтах та платформах показав, що в Славутичі продається обмежена кількість заміських будинків. Тож простіше кажучи на "ринку" дач не так багато пропозицій, як би того хотілося. До того ж варто пам'ятати, що не всі оголошення актуальні. Обдзвони кількох, проведені редакцією "Славутич-Інфо", це підтвердили. 

Пропонуємо ознайомитись із найсвіжішими оголошеннями які ми знайшли, щоб отримати приблизне уявлення про ціни на заміські будинки у Славутичі.

Дача в Мекшунівці. Ціна: 7,000 $

Скриншот з сайту OLX.UA

Дача в селі Неданчичі. Ціна: 90 000 грн

Скриншот з сайту OLX.UA

 Дача біля Славутича. Ціна: 145 000 грн

Скриншот з сайту OLX.UA

Дача 5 км від м. Славутич в с. Озерне. Ціна: 120 000 грн 

Скриншот з сайту OLX.UA

Будинок в селі Пакуль. Ціна: 4,500 $

Скриншот з сайту OLX.UA

Продаж двору в селі Ведильці. Ціна: 4,500 $ 

Скриншот з сайту OLX.UA

Дача в Озерному, Мекшунівка. Ціна: 4,000 $ 

Скриншот з сайту OLX.UA

Будинок в селі Ведильці, Чернігівська область. Ціна: 14,000 $ 

Скриншот з сайту OLX.UA

Дача в с. Калинка, Редьківка. Ціна: 1,900 $ 

Скриншот з сайту OLX.UA

Дача біля села Редьківка. Ціна: 2,200 $ 

Скриншот з сайту OLX.UA

Чому важливо бути пильним або як не купити кота у мішку

Обираючи заміський будинок, ми рекомендуємо уникати купівлі нерухомості у притул до білоруського кордону не лише з очевидних безпекових причин, але й через специфічні правові вимоги цієї зони. 

Навіть якщо ви давно мріяли про будиночок на Дніпрі й зараз вам пропонують його за суперзниженою ціною, пам'ятайте, що прикордонна зона має особливий режим. Він передбачає певні обмеження та додаткові вимоги для проживання та пересування.

Наприклад, для перебування в таких місцях необхідно мати спеціальні перепустки, а пересування може бути обмеженим. Тож через це омріяний відпочинок на березі річки може бути недоступним. Це варто враховувати, аби уникнути можливих незручностей та додаткових витрат. 

Картинка згенерована ШІ

Що варто знати? Поради від Славутич-інфо

Щодо порад для початківців у дачному будівництві, важливо зазначити, що в Україні існують певні нотаріальні вимоги для оформлення угоди купівлі-продажу. Зазвичай до такої угоди потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код, а також документи, які підтверджують право власності на ділянку. Детальніше про це можна дізнатися у місцевого нотаріуса.

Купуючи будинок "з рук", обов'язково зверніть увагу на кілька важливих аспектів:

Вода: Перевірте наявність водопостачання та якість води. Важливо знати, звідки надходить вода: з центрального водопроводу, криниці чи свердловини. Проведіть аналіз води, щоб переконатися в її безпечності для використання.

Ґрунт: Оцініть стан ґрунту на ділянці. Від цього залежить, чи можна буде вирощувати рослини, а також чи немає проблем з підтопленням. Важливо також перевірити екологічну чистоту ґрунту, особливо якщо плануєте садівництво або городництво.

Фундамент: Переконайтеся в надійності та стані фундаменту будинку. Тріщини або деформації можуть свідчити про серйозні проблеми, які вимагатимуть додаткових витрат на ремонт.

Документи: Перевірте всі правовстановлюючі документи на будинок і земельну ділянку. Уважно ознайомтеся з історією власності та наявністю можливих обтяжень або судових спорів. Переконайтеся, що всі дозволи та документи відповідають вимогам законодавства.

Для тих, хто має намір продати свою дачу, і не знайшов свого оголошення у нашій статті, надаємо можливість розмістити оголошення за цим посиланням. Бажаємо всім читачам мирного та сонячного дачного сезону! 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: