Завантаження ...
Новобудови Києва

Підготовка до Громадської асамблеї у Славутичі: основні питання та відбір фасилітаторів

Підготовка до Громадської асамблеї у Славутичі: основні питання та відбір фасилітаторів фото

В Офісі підтримки громадських ініціатив відбулася важлива нарада координаторів проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період».

Учасники обговорювали організаційні питання, пов'язані з проведенням Громадської асамблеї у Славутицькій громаді, яка запланована на жовтень-листопад цього року. Вони також детально розглянули особливості промоційної кампанії та інші ключові питання.

Нагадаємо, що зараз триває відбір фасилітаторів та фасилітаторок для Громадських асамблей у Славутицькій та Звягельській громадах.

Відібрані кандидати будуть залучені до проєкту з 1 вересня по 10 листопада 2024 року. Вони будуть проводити фасилітування Громадських асамблей протягом шести днів (три вікенди у жовтні та листопаді), а також проходити підготовчий тренінг під керівництвом міжнародної експертки.

Детальна інформація про відбір доступна за посиланням. Заявки приймаються до 5 серпня 2024 року (23:59).

Громадські асамблеї є інструментом деліберативної демократії, що вже успішно впроваджено у багатьох країнах Європи та світу, таких як Німеччина, Італія, Франція, Польща, Бельгія, Канада, Австралія та США. Під час таких асамблей учасники (40-150 осіб, обраних жеребкуванням) вивчають визначену тему, консультуються з експертами, обговорюють її з фасилітаторами і, в результаті, формують консенсусні пропозиції для місцевої влади.

Запрошуємо всіх охочих надсилати свої заявки та стати першопрохідцями у впровадженні Громадських асамблей в Україні!

Фото: Facebook: Офіс підтримки громадських ініціатив м.Славутич

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: