Завантаження ...
Новобудови Києва

Чому закрилася улюблена кав'ярня славутичан і переїхала до Чернігова?

Чому закрилася улюблена кав'ярня славутичан і переїхала до Чернігова?   фото

Багато славутичан полюбили невеличку кав'ярню Анни та Озге Єдекчі, де можна було насолодитися запашною турецькою кавою та авторськими десертами. Однак тепер її двері зачинені для відвідувачів Славутича, адже подружжя вирішило переїхати до Чернігова.

Пара переїхала в це місто нещодавно, привізши з собою власний сімейний бізнес, який спеціалізується на запашній турецькій каві та авторських десертах.

Історія цієї кав'ярні почалася ще в грудні 2019 року в Славутичі, де подружжя вирішило започаткувати свій бізнес, орієнтуючись на місцеві потреби та атмосферу. Анна Єдекчі розповідає:

 «Ми з чоловіком переїхали жити в Славутич, придбали там житло та ухвалили рішення створювати там власний бізнес. Він хотів завжди свій магазинчик або бар. Я мріяла про кав’ярню. Виходячи з реалій життя в Славутичі, потреб містян і так далі ми вирішили, що це буде кав’ярня з турецькими солодощами, турецьким колоритом, турецькою атмосферою.»

Попри всі виклики, заклад тримався на плаву навіть під час пандемії коронавірусу та активних бойових дій у регіоні. Але ситуація в Славутичі після початку повномасштабної війни суттєво змінилася, і подружжя змушене було прийняти важке рішення про переїзд.

«Після війни в Славутичі ситуація з населенням погіршилась, люди почали виїжджати. Тому ми вирішили переїжджати в Чернігів.», – пояснює Анна Єдекчі.

На облаштування кав'ярні у новому місті знадобилося всього два тижні. Пара швидко підготувала приміщення, власноруч фарбуючи стіни, завозячи меблі та налаштовуючи все під свої потреби.  

Тепер кав'ярня працює щодня з 8:30 ранку, пригощаючи гостей запашною турецькою кавою та десертами, які Озге сам готує за власними рецептами. 

Анна додає, що їхня кав'ярня особлива не лише завдяки турецьким солодощам, а й тому, що вони самостійно займаються всім процесом від приготування кави до випікання десертів.

"Ми готуємо наші десерти самостійно. Те, що власники самостійно працюють в своїй кав’ярні, я не знаю, можливо є, але я не зустрічала в Чернігові.  Це наші такі фішки, те що нас відрізняє від інших кав’ярень, те, чим ми дуже пишаємось".

Редакція "Славутич-Інфо" бажає подружжю Єдекчі успіхів і процвітання на новому місці в Чернігові. Нехай їхня кав'ярня стане таким же улюбленим місцем для чернігівців, як і колись, для славутичан.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: