Завантаження ...
Новобудови Києва

«Дилема 21-го кілометра» - мер Славутича відповів чи зможе місто уникнути відключень електрики

«Дилема 21-го кілометра» - мер Славутича відповів чи зможе місто уникнути відключень електрики фото

З початком спеки мешканці Славутича знову стикаються з проблемою відключень електроенергії.

Це викликає тривогу серед жителів, особливо з огляду на постанову Кабінету Міністрів України, яка забороняє відключення електроенергії в населених пунктах, розташованих в 20-кілометровій зоні від кордону з Білоруссю. Славутич знаходиться саме в цій зоні.

Місцева влада активно взаємодіє з "Чернігівобленерго" для забезпечення виконання цієї постанови. На офіційному рівні було направлено запит, аби підтвердити, що Славутич буде забезпечений безперебійним електропостачанням.

Про це у своєму телеграм каналі розповів мер міста Юрій Фомічев.

"Щодо постанови КМУ про не відключення населених пунктів в 20 км зоні від кордону з Білоруссю (Славутич є в цій зоні) - маємо комунікацію з Чернігівобленерго про виконання постанови (направили в т.ч. офіційний запит).  Та маємо розуміти, що енергосистема так влаштована, що для того, щоб віднайти ресурс для постійного живлення, його треба десь взяти: в потужностях, інших, сусідніх громад, що не ввійшли в зазначену двадцятикілометрову зону."

Це означає, що для того, щоб забезпечити Славутич постійною електроенергією, можуть бути використані потужності сусідніх громад, які не входять у 20-кілометрову зону.

Тож, наразі очікується інформація щодо того, якими саме ресурсами планується забезпечити стабільне електропостачання для Славутича.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: