Завантаження ...
Новобудови Києва

Як у Славутичі руйнують бар'єри: підсумки серпневої педагогічної конференції

Як у Славутичі руйнують бар'єри: підсумки серпневої педагогічної конференції фото

В рамках педагогічної конференції "Серпнева по-славутицьки" у місті Славутич відбулася важлива подія — практикум "Безбар'єрна мова".

Захід пройшов у Молодіжному просторі за участі Тетяни Мельник, радниці міського голови з питань безбар'єрності, та освітян міста. Цей практикум став частиною реалізації Стратегії міста з безбар'єрності, яка передбачає створення рівних можливостей для всіх мешканців.

Освітня безбар'єрність у Славутичі

Однією з ключових тем конференції стало питання освітньої безбар'єрності як невід'ємної складової стратегії міста. Цей підхід включає:

  • Рівні можливості для всіх без виключення;
  • Відкритий доступ та інклюзивний підхід до навчання;
  • Можливість освіти протягом усього життя;
  • Перекваліфікацію, підвищення кваліфікації та опанування нових компетентностей.

Учасниці та учасники практикуму обговорювали основні виклики, з якими стикається система освіти на шляху до безбар'єрності. Важливим аспектом було розглянуто використання мови, яка не створює стереотипів, а також етику та толерантність у спілкуванні.

Окрім того, обговорювалися аспекти допомоги, супроводу та взаємодії з людьми з інвалідністю. Присутні отримали корисні кейси та практичні поради, як говорити коректно та руйнувати бар'єри не лише в спілкуванні, але й у власних думках.

Спільні зусилля для створення безбар'єрного простору

Конференція стала чудовою платформою для обміну досвідом та ідеями щодо подолання бар'єрів у спілкуванні та суспільстві загалом. Управління освіти і науки Славутицької міської ради висловлює вдячність партнерам — проєкту "Славутич - лабораторія безбар'єрних рішень" та Молодіжному простору Славутича — за активну участь і підтримку у впровадженні безбар'єрних рішень у місті.

Така співпраця допомагає зробити Славутич містом, де кожен має рівні можливості для розвитку та навчання!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: