Завантаження ...
Новобудови Києва

Пожежу в зоні відчуження локалізовано: ситуація під контролем

Пожежу в зоні відчуження локалізовано: ситуація під контролем фото

Станом на ранок 4 вересня пожежу в Луб'янському лісництві в зоні відчуження вдалося локалізувати.

Завдяки злагодженій роботі Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), Збройних Сил України (ЗСУ) та працівників підприємств під управлінням Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) вогонь вдалося зупинити.

Для гасіння пожежі було залучено значні сили та ресурси, серед яких 203 особи та 47 одиниць техніки. До ліквідації наслідків пожежі долучилися представники ДСНС Київської області, підрозділи ДСНС (2-ДПРЗ), військовослужбовці ЗСУ, а також працівники підприємств, що працюють у зоні відчуження: ДСП "ЦППРВ", ДСП "Північна Пуща", ЧРЕБЗ, ДСП "ЧАЕС" та ДСП "Екоцентр". Серед особового складу було задіяно 50 військовослужбовців ЗСУ.

Перший заступник голови ДАЗВ Андрій Тимчук зазначив:

"Ситуація повністю під контролем. Ми постійно моніторимо стан на місці, і в разі необхідності готові швидко реагувати. Наразі загрози для критичних об’єктів немає, а поширення вогню зупинено".

Наразі загрози об’єктам, таким як ЦСВЯП (центральне сховище відпрацьованого ядерного палива), КВ "Вектор" та ПЗРВ "Буряковка", не зафіксовано. Ситуація залишається під контролем, а загроза поширення вогню відсутня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: