Завантаження ...
Новобудови Києва

Пожежа в зоні відчуження: ситуація під контролем, але площа загоряння збільшилася до 550 га

Пожежа в зоні відчуження: ситуація під контролем, але площа загоряння збільшилася до 550 га фото

Станом на ранок 5 вересня, ситуація з пожежами в зоні відчуження ускладнилася через погіршення погодних умов.

Площа загоряння збільшилася до 550 гектарів, але пожежу в Луб'янському лісництві вдається локалізувати.

Для боротьби з вогнем залучено значні ресурси. На місці працюють сили та засоби Державної служби України з надзвичайних ситуацій (2-ДПРЗ), додаткові підрозділи ГУ ДСНС Київської області, техніка та особовий склад Збройних Сил України. До боротьби з вогнем також долучено працівників підприємств, що перебувають у сфері управління Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ), серед яких ДСП "ЦППРВ", ДСП "Північна Пуща", ЧРЕБЗ, ДСП "ЧАЕС" та ДСП "Екоцентр". Загалом у гасінні пожежі задіяно 204 особи та 50 одиниць техніки.

Зважаючи на радіологічну значимість пожежі в зоні відчуження, контроль за радіаційною ситуацією було посилено. Дані щодо потужності еквівалента амбієнтної дози гамма-випромінювання в районі пожежі аналізуються в оперативному режимі. Радіаційний фон контролюється за допомогою автоматизованої системи контролю радіаційного стану (АСКРС) на 39 пунктах у безперервному режимі. Дані надходять до диспетчерського центру кожну годину, а в умовах надзвичайної ситуації – кожну хвилину.

У район пожежі виїхала оперативна група радіаційної розвідки ДСП «Екоцентр» для виконання радіаційно-екологічного моніторингу (РЕМ) та радіаційно-дозиметричного контролю (РДК) на межі вогню. Особовий склад та персонал, залучені до ліквідації пожежі, зобов'язані використовувати засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) органів дихання, які після використання направляються на лабораторні дослідження.

З 4 вересня їдальня «Енергетик» ДСП «ЦСП» тричі на день забезпечує працівників, задіяних у гасінні, водою і харчуванням, яке доставляється безпосередньо на місця ліквідації пожежі.

Ситуація перебуває під контролем. Спеціалісти постійно моніторять стан на місці події і готові швидко реагувати за потреби. На цей момент загрози для об’єктів, таких як ЦСВЯП, КВ "Вектор" та ПЗРВ "Буряковка", не зафіксовано.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: