Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Батькам про ситуацію з харчуванням дітей у дитсадку

Вчора, 9 липня, відбулася нарада в.о. міського голови Ю. Фомічова з керівниками дитсадків та головами батьківських комітетів щодо ситуації, яка склалася з дитячим харчуванням в дитсадках. Коротко про суть питання.

 
Вчора, 9 липня, відбулася нарада в.о. міського голови Ю. Фомічова з керівниками дитсадків та головами батьківських комітетів щодо ситуації, яка склалася з дитячим харчуванням в дитсадках. Коротко про суть питання.

В ЧОМУ ПРОБЛЕМА?

Починаючи з грудня 2014 р. міський відділ освіти намагається провести тендер щодо закупівлі послуг з організації харчування дітей в дитсадках, але марно. Завершити процедуру закупівель неможливо через постійні скарги фірм, які програли у торгах, запросивши більш високу ціну. Через це вже 2 місяці фірма, що годувала наших діток раніше, робить це у борг. 7 липня мало відбутися чергове засідання тендерного комітету з цього питання, але 5 та 6 липня відповідно 2 фірми подали чергові скарги, одна - до УБОЗ, друга – до Антимонопольного комітету України, який прийняв її до розгляду, через що харчування дітей було призупинено. Розгляд цієї скарги призначено на 30 липня 2015 р., відповідно до цього часу й увесь період її розгляду буде діяти тимчасова схема організації харчування дітей в дитсадках.

ЩО МАЄМО ЗАРАЗ?

1. Відразу ж після отримання рішення Антимонопольного комітету України міським відділом освіти було видано розпорядження про призупинення харчування дітей в дитсадках міста, з яким в той же день були ознайомлені всі батьки. Згідно з цим розпорядженням харчування дітей відбуватиметься за умови його 100% попередньої оплати батьками (до цього була 60% оплата за фактом) або дозволяється 4-годинне перебування дитини у дитсадку без харчування.

2. Найближчим часом буде удосконалено тимчасову схему 100% попередньої оплати дитячого харчування батьками та введено квитанції про сплату.

3. Щодо дітей, які мають пільги з безоплатного харчування. Батьки таких дітей повинні будуть заповнити заяви, які вони отримають в дитсадку, та надати копії паспорту, свідоцтва про народження дитини та ідентифікаційного коду, а також номер рахунку в Ощадбанку (хто не має такого рахунку, повинен його відкрити через те, що фонд, з якого здійснюються компенсації, обслуговується Ощадбанком). Кошти, які ці батьки сплатять до моменту прийняття цих заяв, будуть повернуті їм на ці рахунки.

4. Ця схема організації дитячого харчування діятиме до повного вирішення питання.

5. В. о. міського голови Ю. Фомічов повідомив, що вживає усіх можливих заходів для вирішення питання (робота з народними депутатами, звернення до повноважних структур тощо).

ЩО НАС ЧЕКАЄ ДАЛІ?

1. Якщо після розгляду скарги тендерні процедури все ж таки завершаться, то харчування дітей відбуватиметься за тією ж схемою, як і до моменту призупинення, тобто за 60% оплатою батьками за фактом отримання послуги та збереженням існуючих пільг.

2. Якщо тендерні процедури завершити не вдасться, буде розроблено та впроваджено схему закупівлі послуг з дитячого харчування в дитсадках за умови її 100% оплати батьками (як, до речі, вже є в багатьох дитсадках України).

ЩО НАМ РОБИТИ?

Прийняти ситуацію як об’єктивну, утримувати емоції, діяти спільно з вихователями, своєчасно кожного дня вносити оплату, якщо дитина буде назавтра харчуватися.
Якщо є конструктивні пропозиції та можливість допомогти у вирішенні питання – надавати їх до завідуючої або міського відділу освіти.

Голова батьківського комітету ДНЗ №6 «Крунк» Світлана Чеснокова
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: