Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Волонтери з Норвегії відвідали Чорнобильську АЕС для обміну досвідом

Волонтери з Норвегії відвідали Чорнобильську АЕС для обміну досвідом фото

24 вересня 2024 року на Чорнобильській атомній електростанції відбувся технічний візит представників волонтерської організації «Climate Friends for Nuclear Energy». Разом з норвезькою організацією «Український конвой свободи» та іншими громадськими організаціями Норвегії, вони активно долучаються до збору коштів для забезпечення українських військових необхідним обладнанням та ресурсами.

Про це повідомляють на сайті ЧАЕС.

Метою візиту стало передання цінного досвіду та знань України іншим країнам, які розглядають ядерну енергетику як ключовий компонент своїх енергетичних стратегій. У Європі організація «Climate Friends for Nuclear Energy» активно працює над підвищенням обізнаності про ядерну енергію та її позитивний вплив на довкілля та клімат в порівнянні з іншими джерелами енергії. 

В рамках візиту учасники оглянули сховище відпрацьованого ядерного палива сухого типу (СВЯП-2) та простір під аркою НБК. Гості також мали можливість поспілкуватися з технічними керівниками Чорнобильської АЕС.

Цей візит став важливим кроком у розвитку міжнародного співробітництва в галузі ядерної енергетики.

 

Нагадаємо, що до Дня рятівника студентка Аліна Теремецька презентувала фільм "За покликом серця". У ньому дівчина розповідає про життя рятувальників зі Славутича та Чорнобиля.

Теги: Візит, Чорнобильська АЕС, Ядерна Енергетика, Волонтерство, Норвегія, Україна

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: