Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Аптеки міста стають доступнішими для маломобільних груп населення - Фомічев

Аптеки міста стають доступнішими для маломобільних груп населення - Фомічев фото

Юрій Фомічев, міський голова Славутича, у своєму Telegram-каналі наголосив на важливості співпраці з бізнесом для створення безбар’єрного простору, зокрема в аптечних закладах міста.

За його словами, часто люди приходять до аптек у момент, коли самі чи їхні близькі потребують термінової допомоги. Однак багато з цих закладів є важкодоступними для маломобільних груп населення: високі пороги, відсутність пандусів та інші архітектурні бар'єри не дозволяють вільно отримати необхідні послуги.

"Це не про умовну незручність — це порушення прав людини. "

Проте є позитивні зміни. У Славутичі вже декілька аптек адаптували свої вхідні групи для маломобільних людей. Серед них: «Ліки України» (в міській лікарні), «Аптека оптових цін», «Бам» на Привокзальній площі, «Аптека низьких цін» на Центральній площі, аптека 911 на проспекті Незалежності, «Біла ромашка» в супермаркеті «Фора», та «Бажаємо здоров'я» в Поліському кварталі.

Нещодавно аптека "Подорожник" також завершила оновлення своєї вхідної групи, встановивши пандус, широкі двері та тактильну плитку, що дозволяє людям з інвалідністю легко дістатися до необхідних медичних послуг.

Фомічев також підкреслив, що цей процес відбувався у тісному діалозі з громадою. Важливу роль у цьому відіграє Тетяна Мельник, радниця з питань безбар’єрності, яка відзначила, що бізнес загалом розуміє потребу у створенні доступного простору та готовий співпрацювати.

Один із будівельників зізнався, що для нього встановлення пандусів – це більше ніж просто робота, це "гарна справа".

Завершуючи, Юрій Фомічев додав, що, хоча хотілося б, щоб до аптек ми приходили лише за вітамінами, важливо, щоб будь-який візит відбувався у комфортних умовах. Це можливо лише через спільний діалог та співпрацю з бізнесом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: