Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Трагічна втрата: Олександр Сай загинув, захищаючи Україну від російської агресії

Трагічна втрата: Олександр Сай загинув, захищаючи Україну від російської агресії фото

Славутицька міська рада повідомила про ще одну болісну втрату — Олександр Сай, який мужньо захищав Україну на фронті, загинув у бою.

Олександр народився 1 квітня 1968 року в селі Степанівка, Борзнянського району, Чернігівщини. Після завершення 8-річної школи, він вступив до Прилуцького педагогічного училища, де здобув фах учителя трудового навчання та креслення. Олександр повернувся працювати до рідного села, але його захоплення автомобілями привело його на курси водіїв.

З 1995 року Олександр з родиною переїхав до Славутича, де почав працювати водієм в Автотранспортному господарстві Чорнобильської АЕС. Він був відомий багатьом мешканцям міста як водій ПРП "АТАСС", що завжди зустрічав пасажирів з привітністю та усмішкою.

Перед початком війни Олександр працював далекобійником. 24 лютого 2022 року він зустрів у Макарові Київської області та добровільно приєднався до місцевої територіальної оборони з перших днів вторгнення.

Ставши сержантом Збройних Сил України, Олександр воював на запорізькому напрямку, під Покровськом, а також на кордоні Сумської області. Він командував відділенням роти ударних безпілотних авіаційних комплексів і завжди виконував свої завдання з високим рівнем професіоналізму.

3 жовтня, під час виконання чергового бойового завдання, Олександр отримав важке поранення. Він був доставлений до лікарні в Сумах, але, на жаль, того ж дня помер.

Його побратим Андрій у своїй публікації написав: "Війна забирає найкращих, тих, з ким ти розділяв окоп, радість і біль. Олександр був саме таким — надійним і вірним другом."

Славутицька громада висловлює щире співчуття родині Олександра — мамі Валентині, дружині Галині, доньці Аліні та сину Владиславу.

Олександр Сай був справжнім патріотом, відданим захисником своєї країни, добрим і турботливим сином, чоловіком, батьком і другом. Його самовідданість і героїзм завжди будуть жити в пам'яті тих, хто його знав.

Вічна пам'ять Герою!

Про дату та час поховання Олександра Сая буде повідомлено додатково.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия