Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

У Славутичі реконструюють лікарню під соціальне житло: хто отримає квартири?

У Славутичі реконструюють лікарню під соціальне житло: хто отримає квартири? фото

У Славутичі неробочий інфекційний корпус міської лікарні буде перетворено на соціальне житло. За словами міського голови Славутича Юрія Фомічева, у будівлі облаштують 43 квартири з меблями та побутовою технікою. Проєкт спрямований на надання житла для переселенців, які втратили свої домівки через війну.

Як повідомляє Суспільне Чернігів, завершити реконструкцію планують до березня 2025 року, за умови залучення додаткових коштів.

Реконструкція та фінансування

За словами Юрія Фомічева, у Славутичі на сьогодні зареєстровано близько 1300 внутрішньо переміщених осіб, із яких 40 проживають у центрі тимчасового прихистку. Міська влада прагне забезпечити переселенців повноцінним житлом. Інфекційний корпус міської лікарні, який не використовувався близько 20 років, був обраний для реконструкції. Загальна площа будівлі лікарні становить 52 тисячі квадратних метрів, що перевищує розміри деяких обласних лікарень.

Реконструкцію виконують консорціум "УТБ" та компанія "Діоро". Під час робіт буде облаштовано 43 квартири, більшість з яких матимуть окремий вхід з вулиці. Також передбачено два апартаменти для людей, які пересуваються на інвалідних візках.

Проєкт фінансується за кошти з обласного бюджету та міста. Наразі залучено 13 мільйонів гривень з обласного бюджету та 15 мільйонів з місцевого. Однак для завершення робіт необхідно ще понад 30 мільйонів гривень, які влада планує залучити наступного року.

Як обиратимуть переселенців

Кандидатів на отримання соціального житла відбиратимуть за постановою Кабінету Міністрів №495, яка визначає пріоритетність на основі кількості балів. Наприклад, додаткові бали надаються багатодітним сім’ям та сім’ям, у яких є родичі, що служать у ЗСУ. Лікарі отримують додаткові 20 балів від міської ради, що дозволяє їм піднятися у рейтингу та мати більше шансів на отримання житла.

Переселенці проживатимуть у соціальному житлі на умовах оренди строком на рік із можливістю продовження, якщо статус ВПО та місце проживання залишаться незмінними. У майбутньому, після завершення воєнного стану, ці квартири можуть стати службовим житлом.

Фото: suspilne.media

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия