Як це, взяти зброю у 53 роки і замінувати кабінет командира? Історія захисниці Ніни

Іноді життя підкидає такі історії, що просто дивуєшся. Ось, наприклад, Ніна. Працює собі завідувачкою складу на Чорнобильській АЕС, а тут — бац! — війна, і ось вона вже рік служить у Добровольчому формуванні територіальної громади Славутича.

Іноді життя підкидає такі історії, що просто дивуєшся. Ось, наприклад, Ніна. Працює собі завідувачкою складу на Чорнобильській АЕС, а тут — бац! — війна, і ось вона вже рік служить у Добровольчому формуванні територіальної громади Славутича.

"Мене звуть Ніна. У цивільному житті працюю на ЧАЕС завідувачкою складу. В ДФТГ служу вже більше року. Тут я займаю посаду командира групи МВГ," — розповідає вона.

Чоловік у неї військовий, син — студент. Можна було б сидіти вдома, варити борщі та чекати новин з фронту. Але Ніна вирішила інакше.

"Це був мій вибір. Рідні мене підтримали. Знайомі ж та колеги дивувалися, казали: як так?" — згадує вона з посмішкою.

Перше заняття запам'яталося надовго.

"Це було найважче. Адже у вас в руках справжня зброя, автомат. Це важко і носити і усвідомлювати," — сміється Ніна.

Але найкраще це влучити в ціль, тут вже з'являється азарт.

Ніна розповіла, що найцікавіше почалося під час навчань з мінної безпеки.

"Коли ми навчалися на мінах, то жартували вже всі. Наш інструктор розповідав, як користуватися мінами. Між тим, як розповідали, ми жартували. Інструктор показував, як можна зачепити гранату у приміщенні, наприклад, у кабінеті. І тут заходить наш командир, питає: 'Як справи, чому навчились?' То я пожартувала: 'Ми тепер знаємо, як замінувати ваш кабінет!' Сміялися всі. Командир сказав: 'Оце відправив вас навчатись, тепер ходжу озираюся.' Ось такі професійні жарти у нас," — розповідає вона, ледь стримуючи сміх.

Отак, з гумором і без зайвого пафосу, Ніна та її товариші захищають наше місто. І знаєте, дивлячись на неї, розумієш: війна — це не тільки про біль і втрати, це не лише про зброю та бої. Це про людей, які не втрачають оптимізму, навіть коли навколо негаразди.

"Запрошую всіх, щоб приходили до нас захищати наше місто Славутич, тому що це дуже корисна справа. І корисна, і потрібна, тому що людей зараз взагалі не вистачає. І всі'х бажаючих, хто хоче себе спробувати у цій нашій нелегкій справі, приходьте, будь ласка, тому що дуже нагальна потреба. Слава Україні!" — закликає Ніна.

От і подумайте: якщо Ніна у свої 53 роки може взяти автомат і жартувати про замінований кабінет, то що заважає нам приєднатися? Може, саме час перестати відкладати на потім і зробити свій внесок?

Приєднуйтесь до ДФТГ Славутича! Хто знає, можливо, ви станете наступним героєм, про якого будуть розповідати з усмішкою та повагою.

Подати заявку на вступ: https://www.dftg.pp.ua/join/

Або за номером телефону : 0969750361

Слава Україні!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: