Завантаження ...
Новобудови Києва

Виїзне засідання Пенсійного фонду в Славутичі

21 липня в рамках обміну досвідом, учасники виїзного засідання правління Фонду відвідали місто Славутич Київської області та ознайомилися з особливостями організації роботи пенсійників в цьому регіоні. В управліннях Пенсійного фонду України у Київській області на обліку перебуває...

 

З особливостями роботи з пенсійного забезпечення ознайомилися учасники виїзного засідання правління фонду в місті Славутич.

21 липня в рамках обміну досвідом, учасники виїзного засідання правління Фонду відвідали місто Славутич Київської області та ознайомилися з особливостями організації роботи пенсійників в цьому регіоні.
В управліннях Пенсійного фонду України у Київській області на обліку перебуває приблизно 1/3 всіх пенсіонерів «чорнобильців» України Це пояснюється тим, що 33 населених пункти в області відносяться до зони радіоактивного забруднення (3 зона).

-На сьогодні в області одержують пенсії 263 тис. пенсіонерів «чорнобильців», а це 46% від загальної кількості пенсіонерів, що перебувають на обліку в регіоні. Є управління, де основна кількість пенсіонерів – чорнобильці всіх категорій. Як приклад - управління Пенсійного фонду України у м. Славутичі,- повідомила присутнім заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Галина Наконечна.
Специфіка роботи управління Фонду у м. Славутичі полягає в тому, що із загальної кількості пенсіонерів майже 45% працювали безпосередньо на ЧАЄС і одержують достроково призначені пенсії на пільгових умовах. Середній вік пенсіонерів в м. Славутичі становить 55 років.

Прийом громадян проводиться за принципом «Єдиного вікна». Для зручності громадян, що працюють на Чорнобильській АЕС, один приймальний день у тиждень продовжено до 19 години.
Також особливістю Київського регіону є наявність зони відчуження, яку обслуговувує управління Пенсійного фонду України в Іванківському районі, де учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС або потерпілими внаслідок аварії на ЧАЄС є 85% пенсіонерів.

Підсумовуючи зустріч, заступник Голови правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін наголосив на важливості взаємодії пенсійників регіону з Київською обласною громадською організацією Всеукраїнської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», а також відзначив важливість роботи по формуванню довідок про заробітну плату громадянам, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: