Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі пройшла Третя Година коду

10 грудня 2016 року у приміщенні Загально-міського бібліотечно-інформаційного центру пройшла Третя щорічна година коду в Славутичі. Захід був проведений викладачами Славутицької філії Національного технічного університету «Київський політехнічний університет» з метою...

 

10 грудня 2016 року у приміщенні Загально-міського бібліотечно-інформаційного центру пройшла Третя щорічна година коду в Славутичі. Захід був проведений викладачами Славутицької філії Національного технічного університету «Київський політехнічний університет» з метою популяризації інформаційних технологій та програмування. Година Коду є глобальним заходом, що залучає десятки мільйонів осіб у більш як 180 країнах світу віком від 4 до 104.

Година коду є одно-годинним вступом до інформатики, призначеним для демістифікації програмування, а також демонстрації того, що кожен може опанувати його основи і залучення учасників до сфери інформатики. Ця масова кампанія стала всесвітнім заходом визнання інформатики й підтримується більш, як 400 партнерами та 200000 вчителями з усього світу.

У місті Славутичі до Години коду долучилися учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти Славутицької філії НТУ «КПІ», а також охочі славутичани. Учасники заходу виконали стандартні вправи з програми Години коду, познайомилися з трьома основними правилами структурного програмування (слідування, розгалуження і цикл), зібрали робота на сонячній батареї, програмували мікророботів, розглянули робота на апаратній обчислювальній платформі Arduino.

Зауважимо, що мірилом успіху Години коду є не те, скільки знань з інформатики отримають її учасники, а успіх заходу, натомість, втілюється у широкому залученні учасників різної статі, етнічних та соціо-економічних груп, і, як наслідок, захоплення та заохочення вивчення курсу інформатики на різних рівнях. Понад усе, за одну годину всі учасники переконались у тому, що це доступно кожному із нас.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: