Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Час минає – пам’ять живе!

Відкритим турніром з міні-футболу відзначили в Славутичі 28-му річницю виведення радянських військ з Афганістану. З метою вшанування пам’яті воїнів-інтернаціоналістів з 3 по 5 лютого відділом молоді та спорту спільно з територіальною організацією ветеранів Афганістану м. Славутич...

 

Відкритим турніром з міні-футболу відзначили в Славутичі 28-му річницю виведення радянських військ з Афганістану. З метою вшанування пам’яті воїнів-інтернаціоналістів з 3 по 5 лютого відділом молоді та спорту спільно з територіальною організацією ветеранів Афганістану м. Славутич у спортивному комплексі «Олімпієць» було проведено Відкритий чемпіонат міста та турнір з міні- футболу серед команд юнаків 2008−2009 рр.н., присвячений учасникам бойових дій та 28-й річниці виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

У змаганнях взяли участь 16 команд, а це понад 200 футболістів, які засвідчили свою повагу загиблим та ветеранам війні в Афганістані. У змаганнях були задіяні команди з Борисполя («ДЮСШ»), Броварів (ФК «Каскад–1», ФК «Каскад–2»), Глухова («ДЮСШ»), Києва (ФК «Десна–1», «ЦСКА»), Конотопа («ДЮСШ–1», «ДЮСШ–2»), Славутича («КДЮСШ–1», «КДЮСШ–2», «КДЮСШ–09» ФСТ «Спартак»), Сновська («ДЮСШ»), Чернігова (ФК «Десна», ФК «Десна–2», ФК «Юність–1», ФК «Юність–2»).

Згідно регламенту, на першому етапі загань команди провели матчі в 4-х групах по коловій системі, де переможець визначався за кращою сумою очків та забитих м’ячів. У наступному етапі перші місця зустрічалися вже в фіналі, відповідно другі – змагалися за «бронзу». Інші учасники чемпіонату в стикових матчах розіграли місця в підсумковій турнірній таблиці.

Отже, за результатами триденних змагань турнірну таблицю очолили команди ФК «Юність–1» (Чернігів) та «КДЮСШ–1» (Славутич). Поєдинок фіналістів був напруженим. У фінальній частині змагань у другій половині першого тайму славутицькі футболісти показали злагоджену командну гру, вміло діяли в команді, проводили результативні комбінації, грали в пас, неодноразово створювали гольові моменти біля воріт чернігівців – і перемогли з рахунком 2:1, виборовши “золото”. Другу сходинку посіла команда ФК «Юність–1» (Чернігів), бронзові нагороди отримала команда ФК «Каскад–1» (Бровари). Велике виховне значення мав парад команд, нагородження переможців, призерів чемпіонату та по завершенню змагань виконання Державного гімну України.

Перед учасниками змагань на урочистому нагородженні виступили почесні гості: завідувачка відділом молоді та спорту Лідія Шаніна, ветерани Афганістана Віталій Власенко і Сергій Тарикін, представник Федерації футболу м. Київ Ігор Крижанівський, голова Славутицької міської федерації футболу Олег Копич, директор КДЮСШ Ірина Жема. Вони щиро привітали чемпіонів та призерів чемпіонату з вибореними нагородами, побажали їм успіхів у навчанні, щастя та подальших перемог на футбольних майданчиках. Хвилиною мовчання учасники змагань та ветерани Афганістану вшанували пам’ять загиблих воїнів і разом з капітанами команд поклали квіти до Меморіалу воїнам-інтернаціоналістам.

Представник Федерації футболу Києва Ігор Крижанівський, користуючись нагодою, вручив за вагомий особистий внесок у розвиток дитячо-юнацького футболу на Київщині медаль «За заслуги» III ступеня ветерану Афганістана Сергію Тарикіну, а також подякував організаторам за теплий прийом, чудову й високу організацію змагань і висловив сподівання на подальші дружні стосунки.

Команди-переможці та призери даного чемпіонату були нагороджені Кубками та Дипломами, гравці – медалями, кращі гравці по амплуа – призами, медалями, грамотами від відділу молоді та спорту.
Спортивний захід відбувся за активної підтримки та організації відділу молоді та спорту, Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи м. Славутич і Всеукраїнської асоціації афганців Чорнобиля (А. Баженов).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: