Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Проводи зими

У останню неділю лютого на Центральній площі м.Славутича звучали фанфари! Славутичани проваджали Зиму! Скоморохи голосисто закликали всіх на свято: «Сюди! Сюди! Збирайся люд! На проводи Зими чекаємо вас тут!» І зібралася сила- силенна народу! На сцені розпочалося театралізоване дійство...

 

У останню неділю лютого на Центральній площі м.Славутича звучали фанфари! Славутичани проваджали Зиму! Скоморохи голосисто закликали всіх на свято:

«Сюди! Сюди! Збирайся люд!
На проводи Зими чекаємо вас тут!»


І зібралася сила- силенна народу! На сцені розпочалося театралізоване дійство з скоморохами, бравим парубком Хомою, білосніжною Зимою, яка прив'язала Хомі дерев'яну колодку, обплетену стрічками за те, що не одружився та дівчину собі не знайшов. Таким був звичай наших предків - усе живе повинно бути в парі! Багато пригод чекало Хому- зустріч з Царем, і з Прекрасними і Премудрими Василинами, і хлопцями-парубками, аж доки Хома не зрозумів, що треба мати охоту до всякої роботи!

Всі допомогли йому Весну- Красну зустріти. Вся громада зустріла Весну з гарним настроєм та гостинцями. Ой спасибі Колодію, що зібрав усіх докупи! Весело гуляли,пісні співали, танцювали жваво, палили Масляничне опудало! Нехай всі нещастя, хвороби та незгоди згорять разом з ним!

Обрядову програму , яка була пронизана іграми, затіями,спортивними змаганнями, млинцями та різними смаковинками, з любов'ю до славутичан та гостей міста, готували міський відділ культури, колектив Кіноконцертного комплексу, колектив ПДЮТ, вокальні колективи "Пой, душа" та "Мрія", відділ молоді та спорту.

Людмила Любива, фото автора
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: