Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чорнобильська АЕС розширює співпрацю зі спеціалістами з Бельгії

Співпраця Чорнобильської АЕС з бельгійськими компаніями почалася у 2016 році, коли у рамках Меморандуму про технічну співпрацю з компанією Belgoprocess було проведено спільні роботи у сфері управління якістю, виконано аналіз та підготовлено звіт з аналізу ризиків «Програми поводження з радіоактивними відходами...

Співпраця Чорнобильської АЕС з бельгійськими компаніями почалася у 2016 році, коли у рамках Меморандуму про технічну співпрацю з компанією Belgoprocess було проведено спільні роботи у сфері управління якістю, виконано аналіз та підготовлено звіт з аналізу ризиків «Програми поводження з радіоактивними відходами на майданчику ДСП «Чорнобильська АЕС». 

Тоді ж спеціалісти ЧАЕС відвідали компанію Belgoprocess для вивчення практичного досвіду зі впровадження системи управління якістю, методів управління ризиками у сфері поводження з радіоактивними відходами (далі: РАВ). Ці роботи було профінансовано Урядом Бельгії.

У 2017 році до вже наявної програми Уряд Бельгії виділив додаткові кошти для навчання спеціалістів ЧАЕС технічному обслуговуванню і ремонту маніпуляторів BROKK, які використовуються на заводі з поводження з твердими РАВ. У вересні 2017 року спеціалістам компанії TECHNUBEL на майданчику ЧАЕС для спеціалістів Цеху поводження з радіоактивними відходами було проведено тренінг, що включав теоретичну і практичну частини.

У 2018 році Уряд Бельгії продовжив надання підтримки Чорнобильській АЕС. З 28 травня почалася реалізація наступного етапу співробітництва: протягом тижня бельгійські спеціалісти, що мають багаторічний практичний досвід та великий багаж знань стосовно цих установок, проведуть на майданчику ЧАЕС спеціальне навчання з технічного обслуговування маніпуляторів з дистанційним керуванням «BROKK-180: Експертний рівень» і ремонту техніки BROKK.

Також на вересень 2018 року заплановано тижневе навчання за напрямком «Технологічне обслуговування BROKK 330: Базовий рівень».

Окрім цього, згідно з угодою про співпрацю між Україною та Бельгією, на 2018 рік на майданчику ЧАЕС заплановано реалізацію програми з поводження із забрудненими трубами малого діаметра, що розробляється спеціально для ЧАЕС. Глобальна технічна програма, що реалізується спільно компаніями «Tecnubel», «SCK•CEN» і «Tractebel» передбачає збір експертного досвіду знань бельгійських підприємств у цій сфері та напрацювання практичних пропозицій.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: