Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Українці розлучаються заради субсидій - експерт

В Україні почастішали розлучення через субсидії. Нова тенденція набирає обертів. Суддя Дубенського міськрайонного суду Рівненської області Олександра Жуковська останнім часом розглянула понад 250 "розвідних" справ і виявила "пільгову" категорію пар....

В Україні почастішали розлучення через субсидії.


Нова тенденція набирає обертів. Суддя Дубенського міськрайонного суду Рівненської області Олександра Жуковська останнім часом розглянула понад 250 "розвідних" справ і виявила "пільгову" категорію пар.

"Дійсно, з'явилися розлучення, причиною яких юристи називають подальше отримання субсидії. Адже, як відомо, якщо дохід сім'ї вище певного рівня, то сім'ї де-юре не можуть отримати субсидії, а де-факто грошей не вистачає на оплату комунальних послуг. Особливо, якщо в сім'ї кілька дітей. Принаймні, я так розумію причину таких розлучень, хоча саме подружжя заявляє, що "не зійшлися характерами". Прямо ніхто і ніколи на судовому засіданні не скаже про справжню причину розлучення", – розповіла Жуковська.

Причину розлучення видає поведінка партнерів, передає Сьогодні. "Намагаються переконати, що вже не сім'я, але при цьому сидять поруч на одній лавці, очі опущені, обличчя червоніють, – говорить Жуковська і додає: – Ті, хто дійсно хочуть розлучитися, не сидять на одній лавці та тим паче не тримаються за руки, оскільки їхні відносини зруйновані. Видно, що для таких пар – це складне рішення. Зазвичай, у них є кілька дітей, у таких сім'ях працює чоловік, а жінка вдома з дітьми".

До цього Жуковська додає, що є приклади того, коли підозри про "субсидійну" причину розлучення пізніше підтверджувалися фактами. "Коли громадяни забирають судове рішення, яке набуло чинності, то вже не приховують, що воно необхідне для подачі до відповідних органів. А після цього вже йдуть оформляти субсидію", – резюмувала Жуковська.

Експерт із питань ЖКГ Андрій Никончук також говорить, що йому відомі випадки розлучень заради отримання субсидій. "Дійсно, є такі ситуації. Протидіяти юридично цьому неможливо, тому що жити в шлюбі чи ні – це право кожного. Єдиний механізм контролю того, проживають люди разом чи ні, – це вихід на місце соцінспекторів, які шляхом опитування сусідів та огляду житла з'ясують ситуацію. Після цього вони можуть приймати рішення – є підстави для призначення субсидії, чи ні", – каже Никончук.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: