Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Глава МЗС Нідерландів: Не всі пасажири збитого "Боїнга" загинули миттєво

На одному із загиблих пасажирів малайзійського Boeing 777, який збили терористи над Україною кілька місяців тому, була киснева маска. Про це розповів міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс. Це, можливо, означає, що перед загибеллю в людей на борту був час і можливість витягти і вдягнути маску.

 
На одному із загиблих пасажирів малайзійського Boeing 777, який збили терористи над Україною кілька місяців тому, була киснева маска. Про це розповів міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс.

Це, можливо, означає, що перед загибеллю в людей на борту був час і можливість витягти і вдягнути маску. Досі вважалося, що після ураження літака всі його пасажири та екіпаж одразу знепритомніли.

Слова голландського мініста спричинили хвилю обурення в суспільстві. Люди переживають, що такі подробиці завдають додаткового болю родичам жертв. Адже тепер можна з великою долею ймовірності припустити, що не всі пасажири літака загинули миттєво. І в когось останні секунди життя були сповнені жахом від усвідомлення того, що відбувається.

"Я жодним чином не хотів поглибити їхні страждання. Мені не варто було цього казати", - зізнався Тіммерманс. У збитому Boeing загинули 298 людей. Більшість уже вдалось ідентифікувати.
За попередніми оцінками слідчих, причиною авіакатастрофи стало влучання в літак ракети класу "земля – повітря". Остаточні висновки експертів мають оприлюднити влітку 2015 року.

Раніше повідомлялося, що на місці падіння Boeing знайшли фрагменти, які можуть виявитись уламками ракети.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: