Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Більше учні не будуть прибирати класи

Згідно нового затвердженного регламенту, учнів не можуть більше примушувати мити підлогу, парти, вікна. Заборонено використання дітьми дезінфікуючих, мийних засобів. Про це йдеться у роз'ясненні Державної служби якості освіти щодо особливостей організації освітнього простору в школах. «Старий регламент передбачав також, що учні можуть самостійно прибирати класи, ....

 

Згідно нового затвердженного регламенту, учнів не можуть більше примушувати мити підлогу, парти, вікна. Заборонено використання дітьми дезінфікуючих, мийних засобів. 

Про це йдеться у роз'ясненні Державної служби якості освіти щодо особливостей організації освітнього простору в школах. «Старий регламент передбачав також, що учні можуть самостійно прибирати класи, кабінети і лабораторії, і називав це «самообслуговуванням», - зазначають в Держслужбі. Водночас у новому документі термін «самообслуговування» також фігурує, однак він означає лише прибирання за собою сміття та тримання свого робочого місця у чистоті.

«Дозволяє Санітарний регламент залучати учнів 5-11(12) класів лише до поливу рослин та вологого прибирання поверхонь (без миття підлоги та вікон і використання мийних та дезінфікувальних засобів). Відбуватись це має за участі вчителів або медичних працівників, а тривалість самообслуговування не має перевищувати 1 години на тиждень», - йдеться у роз'ясненні Державної служби якості освіти.

Джерело — Освіта.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: