Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Навіщо сода в антифризі?

Навіщо сода в антифризі? фото

Сода - популярна речовина, по своїм корисним властивостям вона мало кому уступає взагалі, хіба лише WD-40: нею і чистять, і полірують, і знищують наліт і ще сотні тотожних операцій. В системі охолодження автомобіля вона теж знайшла своє застосування. З роками люди все більше і більше знаходять нові горизонти цієї дивовижної своїм ....

 

Сода - популярна речовина, по своїм корисним властивостям вона мало кому уступає взагалі, хіба лише WD-40: нею і чистять, і полірують, і знищують наліт і ще сотні тотожних операцій. В системі охолодження автомобіля вона теж знайшла своє застосування.

З роками люди все більше і більше знаходять нові горизонти цієї дивовижної своїм різностороннім застосуванням побутової хімії. Так і сталось із системою охолодження автомобільних двигунів, а конкретніше – з охолоджуючою рідиною. Загалом, сучасна охолоджуюча рідина змінюється раз на 150 000 кілометрів пробігу, адже вона гігроскопічна, тобто вона не вбирає воду і одного разу заплативши за якісний антифриз у перевіреному магазині, можна мінімум років 5 не думати про заміну. Це в ідеальних умовах. В трьох із чотирьох випадків охолоджуючу рідину доводиться замінювати або доливати, коли машина закипає або в системі утворюється протікання. Отличие тосола от антифриза ваз 21124. Чем отличается антифриз от тосола и можно ли их смешивать? Воздействие на разные материалы

«Пакети домішок», «надсучасна основа» та інші важливі та потрібні, але здебільшого маркетингові оберти в цьому випадку не грають вирішальної ролі. Головне – доїхати додому, щоб мотор не закипів.

Перевірити куплену рідину у неперевірених магазинчиках можна по каністрі – у перекупщиків вона виглядає навіть краще, аніж у виробників – навіть лише по кольору. З вигляду, ніби антифриз, як антифриз. В чому тоді різниця?

Різниця ось в чому: якісну ОР роблять на спиртовій основі, а підробку – на кислотній. Коли вона замерзне або кипить складно зрозуміти, але можна з великою впевненістю сказати, що шлангам та каналам в головці двигуна від такого складу добре не буде.

За хороших умов – потрібно буде лише розібрати та почистити, а от за поганих – замінювати все, включаючи радіатор. Уникнути цього жаху можна з допомогою соди. Річ в тому, що додавши трішки соди в антифриз на спиртовій основі – ми нічого не спостерігатимемо. А якщо рідина зроблена на основі кислот – буде реакція і доволі бурхлива. Фактично, це лабораторне дослідження недавно придбаного продукту, нехай і зроблене у похідних умовах.

Відливши 10 грамів охолоджуючої рідини в ковпачок тієї ж каністри і додавши ложечку соди, можна точно визначити якість антифризу та прийняти якесь рішення: лити це в мотор своєї машини чи краще додати джерельної води і протриматись до нормального магазину?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: