Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Японці закривають колеса дощечками коли паркуються, знаєте чому?

Японці закривають колеса дощечками коли паркуються, знаєте чому? фото

Мандрівники, які бувають в країнах Східної Азії могли помітити дивну звичку тутешніх водіїв. В деяких містах автомобілісти масово прикривають колеса своїх машин якимось дощечками. Найчастіше подібне можна побачити в Японії і Китаї. Цілком очевидно, що дана практика з'явилася не просто так. Насправді все просто. ...

 

Мандрівники, які бувають в країнах Східної Азії могли помітити дивну звичку тутешніх водіїв. В деяких містах автомобілісти масово прикривають колеса своїх машин якимось дощечками. Найчастіше подібне можна побачити в Японії і Китаї. Цілком очевидно, що дана практика з'явилася не просто так. Насправді все просто. Дане рішення спрямоване на боротьбу з «волохатою загрозою».

Фанера, дверцята, кришки столів, кришки табуреток - що тільки не використовують азіатські водії для того, щоб прикрити колеса своїх автомобілів під час паркування. Виглядає подібне вкрай дивно. Насправді у даних дій є цілком конкретні причини. Дехто з читачів напевно вже припустив, що все це якась хитрість для захисту від поліції або евакуаторів. Насправді, шматок фанери біля колеса ніяк не допоможе. Допомогти в цьому питанні здатне тільки дотримання всіх правил.

Дощечки поруч з колесами потрібні для захисту автомобіля від «волохатої загрози». Річ у тім, що в азіатських країнах дуже багато собак. Йдеться в першу чергу про бродячих тварин, кількість яких в деяких містах здатне жахнути вихідця з Європи. А тепер давайте згадаємо, що робить кожна собака? Правильно - мітить територію.

Для мітки території собаки використовують виступаючі з землі предмети: дерева, каміння, стовпи, ... колеса автомобілів. Тварини постійно конкурують за територію і намагаються перебивати чужі «мітки» своїми власними. Напевно, нікому не потрібно нагадувати, як саме самець собаки здійснює позначку своєї ділянки? І ось тепер уявіть ще один важливий момент, а саме - погодний фактор.

У багатьох містах східної Азії доволі жарко. При середній температурі в + 20-30 градусів за Цельсієм, екскременти живих істот (в тому числі собак) починають смердіти. Таким чином, якщо колесо автомобіля позначить хоча б три собаки, то вже через пару годин від машини буде стояти таке «амбре», що складно буде знаходитися не тільки поруч, але навіть в салоні. Саме тому водії, залишаючи машини на парковці, прикривають колеса дошками, щоб забезпечити хоча б якийсь захист.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: