Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Літня олімпіада включить в себе "токійські" види спорту

Літня олімпіада включить в себе "токійські" види спорту фото

Мова йде про серфінг, спортивне скелелазіння, скейтбординг. Вони вперше були представлені на Олімпійських у Токіо - повернуть до Ігор у 2028. Водночас Міжнародний олімпійський комітет відмовився від інших видів спорту. Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.Важка атлетика, бокс й п’ятиборство не входитимуть до 28 видів спорту, оскільки не відповідають критеріям включення у 2023 році.

За словами президента МОК Томаса Баха, ці види спорту й надалі борються з тяжкою корупцією й судовими скандалами, у зв’язку з чим, вони, в першу чергу, потребують реформування.

Скейтбординг, скелелазіння та серфінг мали велику популярність серед юних глядачів.

"Пропоноване включення цих молодіжних видів спорту засноване на успіху Токіо-2020, прихильності до інновацій, а також визнання глибокого коріння кожного з цих трьох видів спорту в Лос-Анджелесі та Каліфорнії", - додав Бах.

За словами президента МОК, федерація боксу АІВА повинна змінити систему суддівства, підвищити фінансову прозорість й диверсифікувати свої доходи. Тяжка атлетика, зі свого боку, постійно потрапляє в скандали через допінг.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: