Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Легендарна українська акторка Ада Роговцева відзначає ювілей

Легендарна українська акторка Ада Роговцева відзначає ювілей фото

Сьогодні, 16 липня, святкує 85-річний ювілей українська акторка театру та кіно, лауреатка чотирьох театральних премій Київська пектораль та кінопремії Золота дзиґа Ада Роговцева..

Роговцева одна з найулюбленіших актрис в Україні та володарка безлічі професійних та почесних нагород. За свою творчу кар'єру вона зіграла ролі у понад 100 фільмах (найвідоміші з них Хвилі Чорного моря, Поема про крила, Тарас Бульба, Віддана) та безлічі театральних вистав (Варшавська мелодія, Вася повинен зателефонувати, Не боюсь сірого вовка, Дама без камелій).

Ада Миколаївна пропрацювала понад 35 років у київському Національному академічному драматичному театрі імені Лесі Українки, а останніми роками виходить на сцену у деяких виставах Київського академічного театру драми і комедії на Лівому березі, а також гастролює з концертними програмами та камерними театрами. Працювала з найвідомішими театральними режисерами України, зокрема, Романом Віктюком, Андрієм Жолдаком.

Афіша творчого вечора Роговцевої / Фото: Ада Роговцева / Facebook

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого, Роговцева, яка залишилась в Києві та допомагає українським захисникам , почала їздити країною із творчими вечорами, щоб підтримати українців.

На творчій зустрічі в Мукачеві легендарна акторка розповіла, як планує провести день перемоги України: У день перемоги я стоятиму на своєму київському балконі, а у дворику під ним зберуться всі мої хлопчики: це ті військові з ЗСУ та тероборони, волонтери, які їдять, ночують, перуть у моїй квартирі, і просто ті, хто заходять відпочити. Вони принесуть багато квітів, ми питимемо шампанське і вигукуватимемо: Слава Україні!

Свій 85-й день народження Роговцева відсвяткує на сцені, разом з колегами та глядачами. Цього вечора у Жовтневому палаці покажуть улюблену багатьма комедію Схоже на щастя.

Для актриси велика радість, коли в День народження вечірня вистава. Це для мене як подарунок. Чекаю зустрічі! - звернулася актриса до глядачів.

Вітаємо з ювілеєм улюблену акторку, прекрасну жінку, віддану українку, щиру і добру Людину!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: