У Чернігова новий очільник

Президент України призначив Дмитра Брижинського начальником Чернігівської міської військової адміністрації.

Президент України призначив Дмитра Брижинського начальником Чернігівської міської військової адміністрації.

Дмитра Брижинського призначено начальником Чернігівської міської військової адміністрації. Про це йдеться у розпорядженні  Президента України №19/2023-рп від 17 лютого:

"Призначити Брижинського Дмитра Володимировича начальником Чернігівської міської військової адміністрації Чернігівського району Чернігівської області".

Згідно з указом президента Чернігівська міська військова адміністрація Чернігівського району Чернігівської області була створена 7 лютого 2023 року.

Брижинський – військовий. Очолював 93-тю окрему механізовану бригаду "Холодний Яр" з березні 2019 року. Раніше був начальником штабу та першим заступником командира військової частини 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського.

Під командуванням Брижинського бригада воювала на Авдіївському напрямку, а також на Луганщині — у районі Новотошківського, Бахмутської траси та Кримського.

Під час повномасштабного наступу росіян керував обороною Чернігів. Почесний громадянин Чернігова.

Читайте також: Голова Чернігова Атрошенко: Якщо мери будуть сидіти і мовчати, то пізніше вони будуть просто сидіти

Що було раніше

  • У грудні 2022 року Яворівський районний суд Львова визнав винним у конфлікті інтересів мера Чернігова Владислава Атрошенка і позбавив його на рік права обіймати посаду міського голови. Таке рішення суд прийняв через те, що Атрошенко доручив своєму водієві вивезти за кордон автомобіль його дружини.
  • 27 січня Львівський апеляційний суд мав розглядати апеляцію на рішення про відсторонення від посади мера Чернігова Владислава Атрошенка; підтримати міського голову приїхали очільники 30 міст, але засідання перенесли на 1 лютого.

Читайте також: Розгляд апеляції щодо заборони на рік міському голові Чернігова Владиславу Атрошенку обіймати свою посаду - подробиці із зали суду

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: