Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Чернігові відновлять кінотеатр «Перемога»: над проєктом працюють чилійські архітектори

У Чернігові відновлять кінотеатр «Перемога»: над проєктом працюють чилійські архітектори  фото

Чилійський архітектор Крістіан Віттіг презентував концепцію відбудови будівлі кінотеатру «Перемога» в Чернігові.

Про це повідомили на сайті Чернігівська ОВА.

Споруду унікальної форми планують зберегти, але додати нові функції. Це потрібно, щоб залучити природне світло і відкрити вид на місто. Для цього зокрема планують використати велику кількість скляних поверхонь.

«Ця зруйнована часом будівля є відображенням сьогодення. Головне питання в тому, як переробити її та залишити старі деталі, проте все ж додати новизни», – каже Крістіан Віттіг.

Крістіан Віттіг – чилійський архітектор і міський планувальник із досвідом відбудови міст після руйнівних землетрусів, директор архітектурної компанії Thought. Він допомагає з відновленням Ірпеня, разом із колегами з Чилі та України запропонував концепцію меморіалу на честь убитих мешканців Ірпеня й Бучі, а також розробив проєктну пропозицію реконструкції міської бібліотеки.

Кінотеатр «Перемога» збудували в 1985 році на розі вулиць Рокосовського і Шевченка. Він також знаходиться поруч з Чернігівською політехнікою. З 2012 року кінотеатр не використовується за призначенням.  Зазначається, що до початку повномасштабного вторгнення планували розширити його функціональне призначення під культурно-мистецький та навчально-науковий центр для студентів політехніки. Проте ці плани довелось відкласти.

Наразі команда університету презентувала своє бачення відновлення об’єкта. В подальшому учасники зустрічі розглянуть надані пропозиції щодо відновлення будівлі кінотеатру та доопрацюють концепцію.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: