Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Міноборони прокоментували скандал щодо закупівлі форми для військовослужбовців

У Міноборони прокоментували скандал щодо закупівлі форми для військовослужбовців фото

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони (МО) України, міністерство не займалося закупівлею військової форми для військ ТрВ ЗСУ, щодо якої ведеться розслідування.

Таким чином у міністерстві прокоментували інформацію Київської міської прокуратури та спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону про викриття та повідомлення про підозру директору приватної фірми у заволодінні коштами, що виділяються на закупівлю форменого одягу для військовослужбовців підрозділів Сил територіальної оборони ЗСУ.

У МО зазначили, що, за матеріалами слідства, у 2022 році між військовою частиною та швейною фабрикою було укладено договори на постачання форменого одягу для військовослужбовців. Підрозділи Міноборони до цього процесу закупівлі не залучалися.

"Зі свого боку наголошуємо, що у відомстві сповідається нульова толерантність до корупції.. Міноборони у всіх випадках антикорупційних дій правоохоронних органів забезпечує всіляке сприяння досудовому розслідуванню та здійснює відповідні внутрішні перевірки", - резюмували в міністерстві.

Зазначимо, Офіс генпрокурора заявив, що директору приватної фірми, яка постачала неякісний одяг для ЗСУ на понад 35 млн грн, оголосили підозру.

Нагадаємо, заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що нова польова жіноча військова форма має вісім розмірів та підійде навіть вагітним.

Як повідомлялося раніше, в Україні затвердили військову польову форму для жінок.

Читайте також: Міноборони закупило літні куртки для воїнів за ціною зимових: розслідування

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: