Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Якщо є борги за комуналку: чи можуть забрати квартиру та авто

Якщо є борги за комуналку: чи можуть забрати квартиру та авто фото

Через великі суми заборгованості з оплати комунальних послуг в українців можуть забирати майно навіть під час війни. Хоча найчастіше на нерухомість накладають арешт.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на появу юриста Ігоря Яська.

"Під час військового стану стягнення боргів ЖКГ можливе, але судова практика свідчить про те, що частіше накладають арешт на банківські рахунки, нерухомість (не дозволяється користуватися коштами вище за дозволену суму і здійснювати угоди з власністю), але дуже рідко на квартири та авто звертається стягнення. Про це може йтися, якщо суми заборгованості дуже великі", - зазначає він.

При цьому заборгованість заборонено стягувати з людей, які виїхали з тимчасово окупованих територій або регіонів, де йдуть бойові дії, після 24 лютого 2022 року.

При цьому потрапити до реєстру боржників можуть українці з будь-якою сумою боргу.

Так, компанія-постачальник послуг звертається до суду про стягнення боргу, отримує рішення та виконавчий лист. Далі із цими документами відбувається звернення до державного чи приватного виконавця. Саме він вносить інформацію про особистість боржника до Реєстру.

Зазначимо, що боржникам заарештовують усі рахунки, навіть ті, на які нараховується пенсія. ПриватБанк роз'яснив, як зняти арешт із пенсійної картки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: