Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Чернігові проблеми з отриманням статусу дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій

У Чернігові виникла велика черга, в яку записують бажаючих отримати для своєї дитини статус постраждалої, внаслідок воєнних дій. Ця ситуація виникла через нестачу кваліфікованих кадрів для обробки заяв. Наразі щоб подати відвовідну заяву, потрібно записатись на прийом, а це аж на травень 2025 року!

Як відомо, з 1 червня діти з Чернігівщини можуть подавати заяви на отримання статусу постраждалих внаслідок воєнних подій. Ці зміни були внесені до відповідної постанови Кабінету Міністрів №268 щодо надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних подій та збройних конфліктів.
 

Відповідно до неї отримати такий статус можуть діти які:

  • Отримали поранення, контузії або каліцтва.

  • Зазнали фізичного або сексуального насильства.

  • Були викрадені або незаконно вивезені за межі України.

  • Залучалися до участі в діях воєнізованих чи збройних формувань.

  • Незаконно утримувалися, включаючи в полоні.

  • Зазнали психологічного насильства.


Як подати заяву у Славутичі ми розповіли у матеріалі:
Дитина, яка постраждала від війни. Як отримати спеціальний статус?
 
Чернігівський міський центр соціальних служб пояснює цю ситуацію великою кількістю бажаючих отримати статус та недостатньою кількістю працівників, які приймають заяви.




Депутат Чернігівської міської ради Марина Семененко внесла на розгляд сесії питання про визнання всіх дітей, які були зареєстровані в Чернігові на момент бойових подій, такими, що зазнали психологічного насильства, та про надання такого статусу всім дітям.
Засідання сесії заплановане на 13 вересня. Марина Семененко також оголосила про зустріч батьків, які знаходяться в черзі на отримання статусу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: