Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

США заморозили активи РФ на суму $8 млрд

США заморозили активи РФ на суму $8 млрд фото
Повідомляє The Financial Times.

Спеціальний представник президента США Джо Байдена  з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер заявила, що російські суверенні активи, заморожені Заходом, “слід” використовувати для післявоєнного відновлення України. 

Пріцкер додала, що команда юристів проводить “надзвичайну роботу, щоб зрозуміти, що можна” зробити з активами. 

“По суті, якби я мала сказати не з юридичної точки зору, а з точки зору етики та моралі, враховуючи руйнування, яке росіяни завдали Україні, ви знаєте, вони повинні робити внесок у відновлення України. Як це зробити з юридичної точки зору, це те, над чим ще працюють”, – сказала Пріцкер. 

Вона додала, що основна частина російських суверенних активів знаходиться в ЄС і Японії.

Державний секретар США Ентоні Блінкен на спільній пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою 6 вересня заявив, що США вперше передадуть Україні активи, конфісковані в російських підсанкційних олігархів.
За матеріалами Офісу генпрокурора націоналізовано активи Міноборони Білорусі та групи компаній Росії. Відтак, в дохід України стягнуто належні їм активи – авіаційні двигуни до літаків АН “Руслан”.
За матеріалами Служби безпеки України Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінʼюсту про стягнення в дохід України активів, які належать підсанкційному сенатору Ради федерації РФ Сергію Калашникову.
Фото: Кореспондент
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: